В далечните години, когато България бе държава, а не територия,

...
В далечните години, когато България бе държава, а не територия,
Коментари Харесай

Комисионни за милиарди: На това ли ги учат в „Харвард”?!

В далечните години, когато България бе страна, а не територия, у нас бе придобил известност един хвъркат лаф от уличната педагогика, гласящ: „ На това ли ви учат в учебно заведение? “. Употребата му бе универсална и обхващаше необятен набор от прегрешения или неподчинения – счупени прозорци от футболни топки, пердах с чанти или юмруци, задевки с девойките, маймунски осъществявания в трамвая, смело държание по адрес на възрастните и по този начин до цигарите и „ майните “ на каруцарски език.

Много вода изтече от тези към този момент призрачни дни, а остарелият дидактичен лаф последователно отпадна от публичната лексика. Може би тъй като обичайните обществени общности – кварталът, градът, селото, дори фамилията, се разпаднаха, учебното заведение загуби ролята си на висш наставник и квестор, а патриархалният морал бе затрит от подправени, привнесени извън „ полезности “.

„ Наследници “ на Ричард Никсън

Тази носталгична импресия ме връхлетя около абсурда с износа на оръжие за Украйна по „ втория метод “, сбъднат от по този начин наречените „ кирчовци “, с което самите Петков и Василев напоително се похвалиха пред западни медии и началници. Впрочем, откъдето и да го погледнеш, тази спекулация е един нашенски „ Уотъргейт “.

Какво беше това? С две думи –  преди половин век, през 1972 година, в Съединени американски щати гръмна мега-скандал под това наименование, откакто „ сътрудници “, свързани с Републиканската партия и тайните служби, бяха засечени да инсталират „ бръмбари “ в щаб-квартирата на демократите в комплекса „ Уотъргейт “ във Вашингтон. Две години по-късно определеният за втори президентски мандат републиканец Ричард Никсън бе заставен да подаде оставка и да напусне позорно Белия дом.

Оттогава Уотъргейт се употребява като нарицателно за политическа корупция. А на мен ми идва да пусна в приложимост остарелия, съвсем пропуснат лаф: „ На това ли ви учат в… Харвард? “. Вярно, сюжетът е друг, престъпният род – също, само че смисълът на фабулата е еднакъв, защото води до злоупотребата с Власт.

Ето за какво, в случай че въпреки всичко нещо е останало от българската държавност, способените органи би трябвало да се самосезират и да стартират следствие след самодоволните рецитации на Кирил Петков и Асен Василев, изнесени от „ Ди Велт “, „ Политико “ и други медии.

„ Наследниците “ на Ричард Никсън са толкоз ербап, защото тарикатски са калкулирали в своя изгода Конюнктурата, съгласно която всичко, ориентирано против Русия, е разрешено, легализирано и бурно приветствано.

От началниците, от сателитните „ елити “, от едноклетъчния тв-планктон и цялата световна психиатрия. Каже ли някой нещо в противен случай, на секундата отива на Кладата като разколник, а аферистите се трансформират в прогресисти, хуманисти и миротворци. Ето за какво „ харвардците “ освен, че няма от какво да се опасяват, само че дори излизат на още по-голяма спекулация.

Нали си представяте по какъв начин оттук насетне „ героите “ от „ Продължаваме промяната ” ще осъществят и материализират в световен мащаб своя принос като „ дейни борци против Путин “. Току-виж надскочили интернационалните ведомости на Николайчо Младенов, Кристалина, Меглена или Калфин?

„ Суверен “ без право на глас

Няма неприятно, млади са, образовани са, може да се каже даже – харизматични по своему. Посипвам си главата с пепел, само че ще си призная, че ги подкрепях по някакъв метод като опция на ГЕРБ. Даже пропусках около ушите си неприятния проблем с поданството на Кирил Петков. Нали се споделя, че политиката е изкуство на вероятното.

А в нашия случай то се покриваше с наложителното, разбирай – детронирането на Борисов. В последна сметка „ децата на Никсън “ освен, че не съумяха, само че даже направиха по този начин, че сега централният нападател на „ Витоша “ (Бистрица) натрупа електорални голове. На фона на щафетата от провали на „ Промяната “.

Но, още един път споделям – да не ги мислим „ харвардците “. Те си изиграха картите като корифеи на залозите в Монте Карло или Лас Вегас. Стовариха всички чипове и жетони на опцията анти-Русия, без да чакат прищевките на Фортуна или гласа национален.

А в този момент рапортуват на своите настойници от двете страни на Атлантика и от Посолствата в София по какъв начин са финтирали Народното събрание, което по време на техните подвизи за спасяването на Зеленски бе наложило ембарго върху износа на оръжие и муниции за Киев. Допустима бе единствено и само филантропична помощ, макар че и това бе колосален нонсенс под знака на свастиката, превърната в герб на бандеровския режим. Както и да е, да се върнем към родния „ Уотъргейт “ в неговия по-дълбок подтекст.

От измамата, гръмко афиширана в общественото пространство като висш жест на евро-атлантическа принадлежност, излиза, че двамата тартори на Политическа партия не бръснат за слива Парламента. А какво остава за мнението на тези не по-малко от 60% сънародници от разнообразни цветове, които не желаят България да бъде въвличана в една непозната война, възприемана нееднозначно от „ суверена “ без право на глас.

Не съм експерт в юридическата материя, само че ми се коства, че Конституционният съд би трябвало да се произнесе дали дейностите на държавното управление на Петков на инат на Народно събрание не са били незаконни.

Моралният нонсенс е налице, само че явно това е последна грижа за двамата „ отличници “ по скалата на „ Американския дневен ред “, които тези дни от катедрата на европейските медии ни изнесоха лекция по история, русофобия и сива логистика. Оставям настрани идиотщините, изречени май от Асен Василев, че след 9 септември 1944-та руснаците са избили… хиляди професори и свещеници у нас?! А може би тази легенда е научил в „ Часа на класния “ в Харвард или там, където е бил обучаван за мисионер на новата Догма?

Реклама

Важното е да си дадем сметка по какъв начин безгрижно, без да им мигне окото, българските управници жонглират и спекулират за лична полза с волята и неволята на народа, в който другояче се кълнат на път и под път.

А, бе, харвардци ли сте, оксфордци или колумбийци, не сте ли изучавали политическа доктрина и обществени науки или сходни „ алабализми “ нямат място в изискванията на постмодерния болшевизъм под знака на новия „ Член първи “ за божествената задача на Съединени американски щати и Ко? Очевидно не, откакто по този начин брутално подминавате публичните настройки и си позволявате да говорите от името на безмълвното болшинство, без да сте получили съответния мандат.

В тази игра няма безвъзмезден обяд

И от двете страни на масата. Накъде удрям? Елементарно – към умопомрачителните комисионни, които надничат зад сивите схеми за заобикаляне на Народното събрание при износа на оръжие за Украйна през трети страни и още повече медиатори.

Да предположим, че експортът за Киев, с който до посиняване се бият в гърдите „ кирчовците “, е възлизал на милиард евро? Всеки от малко малко светнат в явните потайности на този кървясъл бизнес ще ви каже, че медиаторите получават сред 5 и 10 % комисионни.

Изчислете сами какво се раздава от двете страни на масата, на която се сервира златоносен обяд. Според Римското право всичко, което не е неразрешено е разрешено, само че дали е тъкмо по този начин? Прокуратурата би трябвало да каже…

Близо е до акъла, че разпределението на дивидента от „ положителните услуги “ следва етажите на властовата и подмолната Пирамида, в чието подземие е написана логистиката на грандиозния гешефт, разбирай – финансов удар. Оттук и разумният извод, че в случай че играта загрубее, „ крупиетата “ ще се измъкнат по лачени обувки, с цел да си харчат джакпота по топлите места.

По сходство на корумпираните украински управници, локални гаулайтери, генерали и ченгета, които кешират големи суми от помощите, изливани от Запада върху Киев в хода на войната против Русия, с цел да пазарят парцели и яхти на Лазурния бряг и в Калифорния.

А ние с гайдите им ръкопляскаме и желаеме да ни грабят и унижават още и още но нахалниците Кулеба и Москаленко, тъй като по този начин са ни дресирали от три десетилетия насам. Опиташ ли се да обясниш защо става дума, като да речем внука на великия френски общественик военачалник Шарл дьо Гол – Пиер дьо Гол, на секундата стартират с клетвите. И по този начин путинист към този момент е по-тежка анатема от болшевик.

А водачът на „ Свободна Франция “ по време на Втората международна война чисто и просто извади своята страна от военната организация на НАТО през 1966-та. После се върнаха, само че тогава Париж бе столица на света, а не бърсалка на Вашингтон. Пардон, а за какво съм задължен да обичам Америка повече от своята татковина и да заплащам на укро-нацистите като военачалник Залужни със свастиката на гривната?!

За някои банкомат, за други – „ Сармат “

Не бива да дърпаме Дявола за опашката, само че картинката никак не е радостна. И преди соловата акция на Петков&Василев, за която те рапортуваха пред знамето, но не българския трикольор, нашата страна бе номинирана от Москва като враждебна. По доста аргументи, добре известни на читателите, с цел да се връщам към хрониката.

През последните дни обаче напрежението ескалира, тъй като софийските „ харвардци “ взеха решение да промотират персоналните си дела за сметка на националния интерес и националния стрес. Всъщност, те нищо не рискуват, защото евентуално са си обезпечили стабилен гръб на осем-девет хиляди километра отсам, презаверили статута си на верноподаници во веки веков.

Да помислим обаче какво има от другата страна на Луната. Веднага след перформанса на „ кирчовците “ в „ Ди Велт “ и „ Политико “ електронното издание „ Правда.ру “ написа, че България предстои на отмъщение като Полша и Румъния поради своята анти-руска политика. В тази тоналност нерядко в последно време се приказва и в тв-програмата на Владимир Соловьов, най-активният пропагандист на Кремъл.

Руският генерал-лейтенант в оставка Евгений Бужински, един от водещите военни специалисти във връзка с Съединени американски щати и НАТО, в прав текст съобщи, че рафинерията на „ Лукойл “ край Бургас е законна цел, откакто оттова потеглят доставките на гориво за ВСУ. А някогашният значим фактор в същата компания и екс-президент на ФК „ Спартак “ (Москва) Андрей Червиченко се провикна с самоувереност, че българите са професионални предатели…

Пази, Боже, само че да не се окаже, че за някои има банкомат, а за други – „ Сармат “, най-зловещата съветска балистична ракета, наричана още „ Сатана “?! Както споделя нашият народ – за едни женитба, за други секира! Тръпки ме побиват от думите на Путин, изречени преди четири-пет години: „ А защо ни е свят без Русия? “.

Уви, изкуственото цунами от Армагедона „ Посейдон “, пуснат от нуклеарна подводница, няма да пощади и Канада. Ама, кой да мисли в самозабравата на либидото от Властта?

Още повече за България, възприемана от „ харвардците “ като досадна детайлност от тяхната биография на жители на света. Тези лъскави „ юпита “ нямат равнището на Орбан и в никакъв случай няма да го стигнат. По-близки са до комсомолски натегачи при Бай Тошо…

Георги Атанасов, особено за „ Уикенд “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР