В четвъртък няколко компании от сектора на дигиталните активи се

...
В четвъртък няколко компании от сектора на дигиталните активи се
Коментари Харесай

Все повече крипто компании се дистанцират от Silvergate

В четвъртък няколко компании от бранша на цифровите активи се дистанцираха от Silvergate след известието на банката, че ще забави подаването на годишния си доклад 10-K в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC).

В подадената информация банката разкри, че финансовото ѝ положение може да се разграничава от предходните отчети, защото е претърпяла повече загуби от в началото регистрираните през януари.

В резултат на това цената на акциите на Silvergate се срина с 53%, което съставлява над 93% спад от най-високата им стойност през ноември 2021 година

В отговор тържищата за криптовалути, в това число Coinbase , Crypto.com, Bitstmap, Gemini, Circle и Paxos, оповестиха, че към този момент няма да поддържат заплащания, прехвърляния или депозити, употребяващи Silvergate.

Освен това Cboe Clear Digital и капиталовата компания на Майк Новограц Galaxy Digital също преустановиха преводите с банката. По-рано Silvergate регистрира забележителен спад на банковите си депозити заради срутва на борсата за криптовалути FTX и си обезпечи заем от $4.3 милиарда от Федералната банка за жилищно кредитиране, с цел да се оправи с тегленията.



Членове на Конгреса също показаха угриженост по отношение на връзките на банката с FTX. Министерството на правораздаването проверява присъединяване на банката във към този момент банкрутиралата борса. Инвеститорите на Уолстрийт, в това число хедж фондът на Джордж Сорос, също заложиха против Silvergate, което я трансформира в една от най-шортваните акции в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР