В Борда на директорите се завръща и Николай Петров, който

...
В Борда на директорите се завръща и Николай Петров, който
Коментари Харесай

Вигинтаc Шапокас е новият изпълнителен директор на BILLA България

В Борда на шефовете се завръща и Николай Петров, който ръководи BILLA Русия през последните години
Вигинтас Шапокас е новият изпълнителен шеф на BILLA България, който пое ръководството на компанията от 1 октомври. В Борда на шефовете се завръща и Николай Петров, който управлява BILLA Русия в последните години.

Вигинтас Шапокас има дълъг професионален опит в областта на търговията с бързооборотни артикули. След дипломирането си в компетентност „ Политически науки и интернационалните връзки “ в Университета във Вилнюс през 2003 година, стартира кариерата си в MAXIMA Grupe в Литва. В продължение на две десетилетия е част от висшия мениджмънт на компанията в разнообразни страни и пазари. От тях, 6 години заема длъжността на изпълнителен шеф в България. През 2018 година той оглавява SuperSol Group – компания, класирана в топ 5 в търговията на дребно в Южна Испания, със 180 магазина и продажби в размер на 650 милиона евро.

Бордът на шефовете на компанията се уголемява с връщането на Николай Петров на позиция основен действен шеф. В това свое качество, той ще дава отговор за ръководството на отдел „ Продажби “, „ Спейс мениджмънт “ и Технически отдел. Кариерата му в компанията започва още през 2001 година, а досега заема длъжността изпълнителен шеф на BILLA Русия. Професионалният му път минава още през позициите на шеф „ Продажби “ в BILLA България и BILLA Русия, а в интервала 2011-2015 година още веднъж е измежду членовете на Борда на шефовете в страната.

В управителния ръб на компанията, която през сегашния месец отбелязва 21 години на българския пазар, са още Албена Георгиева – основен действен шеф и Ваня Динева-Странджева – основен финансов шеф. В качеството си на основен действен шеф, Албена Георгиева ще продължи да дава отговор за отделите „ Управление на категориите “, „ Контрол на качеството “, „ Импорт мениджмънт “, „ Анализ на промоционалните интензивности “ и „ Собствени марки “. Главният финансов шеф на компанията от своя страна ръководи дейностите на отделите „ Счетоводство “, „ Контролинг “, „ Управление на недвижимата благосъстоятелност “, „ Кеш мениджмънт “, „ Правен “ отдел, ИТ и BILLA Сървиз.  

Бордът на BILLA България, с поддръжката на целия екип, надхвърлящ 4500 индивида в страната, ще продължи своята работа в посока сполучливо развиване на комерсиалната верига с максимален брой филиали в страната, с признателност и към постигнатото от Норберт Мисбрандт. Той бе отпред на BILLA в последните повече от две години, а понастоящем ще поеме към нови професионални провокации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР