В Бон започва среща за прилагането на Парижкото споразумение за

...
В Бон започва среща за прилагането на Парижкото споразумение за
Коментари Харесай

200 страни ще преговарят в Бон за прилагането на Парижкото споразумение за климата


В Бон стартира среща за използването на Парижкото съглашение за климата, в която ще вземат участие към 200 страни, съобщи Франс прес.

2018 година е основна за постигането на прогрес в битката с климатичните промени, един от най-важните моменти от срещата в Париж през 2015 година, на която беше признато съглашението, разяснява Дейвид Уоскоу, специалист в Института за международни запаси. То цели да предотврати световното повишение на температурите с повече от 2 градуса, по опция с не повече от 1,5 градуса.

Но поетите досега от страните задължения за редуциране на излъчванията на парникови газове биха довели до свят, в който температурите са се повишили с 3 градуса. При сегашните условия светът ще доближи покачване на температурите с 1,5 градуса до 40-те години на века, демонстрира проектодоклад на групата на климатичните специалисти на Организация на обединените нации. Според него е малко евентуално границата от 1,5 градуса да не бъде надхвърлена без фрапантни и незабавни ограничения.

Последните три години бяха най-топлите от началото на водене на статистиката, а излъчванията на въглероден двуокис се покачват от предходната година, заради което апелите за по-бързи и радикални дейности стават от ден на ден.

През декември в Полша ще се състои 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата, която ще разреши да се оцени политическата воля на страните за по-големи задължения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР