В безбройните класации за любими храни, които се провеждат навсякъде

...
В безбройните класации за любими храни, които се провеждат навсякъде
Коментари Харесай

Как да ядем макаронени храни без да пълнеем

В безбройните ранглисти за обичани храни, които се организират на всички места по света, хората показват на първите места най-често макаронени произведения и най-много паста.

Любимите спагети могат да се хапват на обяд, за вечеря в разнообразни предписания, а при уместно подготвяне и на закуска. Лошата вест е, че вредят на фигурата и по тази причина хиляди хора по света се пробват да лимитират потреблението на обичаната храна.

Австралийският диетолог Сузи Бъръл обаче има рецепта по какъв начин да не се отхвърляме от пастата и да поддържаме стройна фигура. Става въпрос за различни типове макаронени произведения.

Тезата на Бъръл е елементарна - в няколко чаши варени макарони се съдържат всички нужни за деня въглехидрати за всеки човек, водещ затънал метод на живот. Самата паста не е рискова за външния тип и обиколката на талията, има единствено няколко нюанса към казуса.

На първо място са всички сосове и гарнитури, с които се подправя сварената паста. Именно те са причина за високо калоричната стойност на тази храна. Апетитното песто да вземем за пример съдържа доста мазнини. Комбинацията от мазнини и въглехидрати е причина за струпване на непотребни килограми, а не самата паста сама по себе си.

 Сварена паста

Пастата е съществена храна в Италия, а италианците не се славят като дебела нация. Причината е в това, че в родината на пастата тя се сервира на дребни порции. В другите страни обаче, изключително в Австралия, количествата паста, предлагана на едно хранене, е прекомерно доста. Хората преяждат с нея и надлежно пълнеят.

Как да запазим положителната си форма, само че и да хапваме постоянно обичаните храни?

Бъръл поучава феновете на тези храни да избират пълнозърнести тестени произведения и изключително внимание да бъде обърнато на гарнитурите.

Зеленчуковите други възможности не са малко и е добре да заменят мазнините. Наистина това ще промени усета, само че на процедура вкусовите желания са това, което най-лесно се поддава на смяна. Стига тя да е мечтана. Големината на порциите макаронени храни също би трябвало да се премисли добре. Съчетаването на дребна порция паста с друга обичана храна не може да понижи удоволствието, единствено ще го разшири.

Разгледай някои наши, а и ваши обичани предписания за паста с доматен сос, паста без месо, печена паста.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР