В американския Конгрес демократи критикуват остро действия на Министерството по

...
В американския Конгрес демократи критикуват остро действия на Министерството по
Коментари Харесай

Призиви за специално изслушване в САЩ след разкрития за искани данни от телефони на демократи

В американския Конгрес демократи подлагат на критика остро дейности на Министерството по правораздаването по време на предходния президент Доналд Тръмп и желаят особено чуване. Поводът е информация, че са били изисквани метаданни от телефонните връзки на двама демократи. 

Според Вашингтон Поуст поисканите данни са били свързани с двама от най-големите критици на Тръмп - топ демократът в комисията по разузнаване и в този момент неин ръководител Адам Шиф и Ерик Суалуел. 

Двамата законодатели бяха част от екипа, разследвал вероятни връзки сред Русия и екипа на Тръмп. Разследването бе обвързвано с развой по импийчмънт, който в последна сметка откри Тръмп за почтен. 

Събирането на метаданни, които са включвали телефонни номера без информация за наличието на връзките,  е целяло да се откри кой е бил източник на приключване на информация към медиите. Връзка сред приключването на информация и Шиф и Суалуел не е била открита като следствието е траяло до приключването на мандата на Тръмп през януари. 

Шиф видя в случилото се потреблението на Министерството на правораздаването при Тръмп за битка против политически съперници и медиите. 

Не се знае дали условието на метаданни е било подредено от Тръмп, само че точно Тръмп в стотици свои изявления в Туитър сред 2017 и 2020 упрекна Шиф в приключване на информация. 

В петък се появиха претенции за приканване в конгреса на двамата министри на правораздаването при Тръмп, които са свързани с настояването на метаданните от Епъл -  Джеф Сешънс и Бил Бар. От своя страна от Министерството на правораздаването в този момент съобщи, че стартира инспекция. 

Наскоро стана ясно, че управляващите при Тръмп са поискали да се снабдят с данни от телефони на кореспонденти в опит да разкрият източници, които са спомагали за приключване на информация.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР