В Александровска болница ще се извършват безплатни консултативни прегледи за

...
В Александровска болница ще се извършват безплатни консултативни прегледи за
Коментари Харесай

Безплатни консултативни прегледи за глаукома

В Александровска болница ще се правят безвъзмездни консултативни прегледи за глаукома, оповестиха от лечебното заведение. Инициативата е във връзка Световната седмица за предварителна защита на глаукомата.

Прегледите ще бъдат в делничните дни от 8 до 14 март, от 14.30 до 17.30 ч., в Клиниката по очни заболявания към болничното заведение. Не се изисква направление от персонален доктор, само че е належащо авансово записване - на тел.: 02/9230 295, всеки работен ден от 9.00 до 13.00 ч.

Глаукомата е хронично, дегенеративно заболяване, което настава безсимптомно и поврежда зрителния нерв и нервните кафези в ретината. С придвижване на заболяването настава загуба на периферно зрение, а на по-късен стадий и на централното зрение. Към рисковите фактори спадат нараснало вътреочно налягане, съдови промени, хипертония, захарен диабет, придвижване на възрастта, дебелината на роговицата, съществуването на късогледство и други

Липсата на ранна симптоматика при множеството форми на глаукома е причина болестта да се открива късно във фаза на напреднало увреждане, когато огромна част от зрението е изгубено необратимо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР