Във вторник на обяд, точно в 12 часа, камбаните на

...
Във вторник на обяд, точно в 12 часа, камбаните на
Коментари Харесай

Камбани бият в Холандия в подкрепа на изгонения от Евровизия“ певец

Във вторник на обяд, тъкмо в 12 часа, камбаните на разнообразни градове в Нидерландия ще зазвучат с песента на Йост Клайн „ Europapa “.

Инициативата е проведена от радиостанция 3FM като знак на поддръжка за младия актьор, който бе дисквалифициран от Евровизия малко преди финала в Малмьо.

Клайн беше упрекнат, че се е държал нападателно против операторка, до момента в който тя го е снимала след слизането от сцената на полуфиналите в четвъртък. Музикантът не е желал да застава пред камерата, само че част от тези клипове в действителност са наложителни за участниците в състезанието.

Жената подаде жалба против него в шведската полиция,

а Европейският съвет за радио и телевизия дефинира държанието на Клайн като нарушаване на разпоредбите.

Представителят на Нидерландия не беше позволен до финалите, а самият той се прибра вкъщи още преди следствието на локалните управляващи да е завършило. Това беше единствено един от свадите към Евровизия 2024, помрачена от митингите против Израел и възмущението на Европейската комисия от възбраната за проявление на флага на Европейски Съюз по време на концертите.

Клайн се смяташе за един от любимците за победа с песента си „ Europapa “.

Някои градове като Амстердам взеха решение да не вземат участие в самодейността на 3FM, защото не всички елементи за случая са известни. Целта на самодейността е да доближи до допустимо най-вече хора и да притегли внимание към песента, която докосна мнозина.

Шок и разочарование - това е реакцията в Нидерландия след дисквалификацията на Клайн.

Нидерландското радио-телевизионно обединяване AVROTROS подлага на критика дисквалификацията като несъразмернo наказване.

AVROTROS е съюз на две радио-телевизионни обединявания, AVRO и TROS, и създава разнородни телевизионни и радиопрограми, в това число събития и продукции като Евровизия.

Йост Клайн е определен да съставлява Нидерландия след деликатен и комплициран развой, извършен от селекционната комисия.

Песента му „ Europapa “ бързо придобива известност и внимание с ретро стила си на денс-хит от 90-те.

Роден в дребен град през 1997, Йост губи родителите си в ранна възраст, което оставя диря върху него. Музиката се трансформира в неговия метод да показва страстите и болката си. Творчеството му постоянно отразява персоналните му прекарвания и битки, което го прави любим на доста почитатели.

Заглавието „ Europapa “ е заигравка с думите „ Europa “ и „ Papa “ (татко), a клипът е отдаден на починалите му родители. На финала музикантът отдава респект на татко си и му благодари за това, че му е отворил очите за света без граници.

Песента е персонална история за младеж, останал напълно самичък, в търсене на себе си из Европа.

Клайн споделя в свое изявление, че парчето има мощно значение за него. Изгарящата фамилна фотография и къщата с вятърната мелница в музикалното видео символизират персоналния и прочувствен път, който е минал от загубата на родителите си до момента.

Клайн изясни, че песента е отражение на неговите усеща и прекарвания и че желае да въодушеви хората с нея.

„ Europapa “ приключи на второ място в полуфинал 2 на Евровизия 2024 с 182 точки и класира Нидерландия за огромния край.

Силната поддръжка за нея онлайн подсказваше, че Нидерландия може би е на път да завоюва трофея тази година. Дисквалификацията обаче разочарова и възмути много хора в родната му страна.

Въпреки неприятностите и съмнителните условия, довели до дисквалификацията,

Клайн и песента му не престават да притеглят благосклонностите на почитателите като знак на артистична независимост.

Самият той е прочут с новаторския си метод и способността да смесва разнообразни музикални жанрове. Има няколко сполучливи албума и колаборации с водещи имена в музикалната промишленост.

AVROTROS декларира в своя позиция, че изключването на Йост е „ пестник в лицето на Нидерландия “ от страна на Европейския съюз за радио и телевизия.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР