През следващото денонощие облачността ще остане предимно значителна. Ще има

...
През следващото денонощие облачността ще остане предимно значителна. Ще има
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През идващото денонощие облачността ще остане най-вече забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в западната половина на страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

В обособени региони, основно в Югозападна и Централна Южна България, преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в София - към 9°, оптималните - сред 13° и 18°, в София - към 13°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна. На доста места в масивите в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра - от сняг. В обособени региони основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

През идващите дни облачността ще се задържи забележителна. В четвъртък в Западна България преваляванията ще продължат, само че ще са на по-малко места и по-слаби, в развой на прекъсване. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, а оптималните в четвъртък - сред 13° и 18°. През нощта против петък и в петък в северните и източните региони от страната ще има превалявания. Вятърът ще остане слаб до сдържан от изток-югоизток. Температурите ще се покачат с 5-6 градуса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР