Дългото забавяне на Конгреса на САЩ да одобри военната помощ

...
Дългото забавяне на Конгреса на САЩ да одобри военната помощ
Коментари Харесай

Бивш украински президент: Забавянето на военната помощ от САЩ за Украйна е колосална загуба

Дългото закъснение на Конгреса на Съединени американски щати да утвърди военната помощ за Украйна е " колосална загуба на време ", която разрешава на съветския президент Владимир Путин да аргументи повече премеждия и да удължи войната, сподели някогашният украински президент Виктор Юшченко, представен от Асошиейтед прес.

Недостигът на муниции принуди украинските сили да предават село след село на фронтовата линия, което породи безпокойствие измежду западните съдружници на Украйна по отношение на вероятностите на Киев да отблъсне съветската инвазия, съобщи Юшченко в изявление за Асошиейтед прес.

Закъснението " не е съдбовно " за Украйна, само че то принуди украинските висши военни да преразгледат тазгодишната акция, сподели той.

Юшченко поддържа методът към защитата на украинския президент Володимир Зеленски и съобщи, че никой украински политик няма да се откаже от територия, с цел да постави завършек на войната.

Юшченко съобщи, че би било " огромна неточност " Съединени американски щати и Европа да чакат сходна договорка за мир и че това единствено ще окуражи Путин да нападна още веднъж. Това би дало на Путин " пет или седем години, с цел да стане по-силен и по-късно още веднъж да стартира това злощастие ", сподели Юшченко.

Русия продължава сухопътната си атака, която отвори нов фронт в Харковска област в Източна Украйна. Юшченко прикани западните съдружници да вземат по-бързо политически решения, с цел да оказват помощ на Украйна в защита.

След като предишния месец американската помощ беше утвърдена, президентът Джо Байдън неотложно подписа закон за военна помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $. Без нея, както съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс, Украйна може да загуби войната до края на тази година.

Въпреки това единствено дребни партиди от помощта са почнали да идват на фронта. Това настояват украински военни командири, които споделиха, че ще минат най-малко два месеца, преди доставките да отговорят на потребностите на Киев да удържи линията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че администрацията на Байдън " се пробва в действителност да форсира темпото " на американските оръжейни доставки за Украйна след траялото с месеци закъснение от страна на Конгреса.

Въпреки острите си рецензии към забавянето на Съединени американски щати при одобряването на последната военна помощ, Юшченко призна, че Украйна е съумяла да си върне забележителна част от окупираната територия с помощта на западната поддръжка.

Повече триумфи могат да бъдат реализирани, в случай че съдружниците са единни, сподели Юшченко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР