В 1 часа на Бъдни вечер 1945 г. семейство Содър

...
В 1 часа на Бъдни вечер 1945 г. семейство Содър
Коментари Харесай

Това са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде са

В 1 часа на Бъдни вечер 1945 година семейство Содър се събудило, откривайки, че домът им в Западна Вирджиния гори. Майката и бащата съумели да измъкнат четири от деветте си деца. Преди обаче да стигнат до другите, стълбището, водещо към втория етаж, където били спалните на децата, се срутило.

Бащата Джордж Содър се втурнал да вземе стълбата, с цел да стигне до втория етаж извън и да избави останалите си пет деца. Тя обаче липсвала. След това отишъл да вземе камиона, който карал, с цел да се повиши върху него, само че той не можел да възпламени, макар че предходния ден работел идеално.

Родителите звънели на Пожарната работа, само че не получили отговор. Дъждовната вода в бъчвите до къщата била замръзнала и на фамилията не му останало нищо друго, с изключение на да гледа по какъв начин децата и домът им горят.

Съседите видели дима и отишли персонално да повикат пожарната работа. 45 минути след началото на пожара къщата се трансформирала в купчина пепел, само че помощта не пристигнала още 7 часа. След като пристигнали, пожарникарите претърсили останките, само че не разкрили никакви остатъци от децата. Въпреки това оповестили гибелта им.

Не било ясно дали пожарът бил толкоз мощен, че да изпепели костите. Това и други следи предиздвикали семейство Содър да има вяра, че децата им са към момента живи. През месеците преди случая не един, а двама души ги предизвестили, че къщата им ще изгори.

Те получили и заплашителна записка, че фамилията ще бъде заличено, тъй като говорело срещу диктатора Бенито Мусолини. Содър били емигранти от Италия и върли антифашисти.

Освен това едно от оживелите по-големи момчета си спомнило, че е видяло чудноват човек да се крие край пътя и да гледа по какъв начин по-малките деца вървят към дома след учебно заведение. Семейството получило и необичайно позвъняване във вечерта на пожара. След нещастието пристигнали доста писма от цяла Америка, в които хората пишели, че са видели децата им.

Теорията твърди, че децата били отвлечени и отгледани от италианската мафия или от мистериозна организация. Дори и 30 години след случката фамилията получавало фотоси и сигнали, че изчезналите им деца са видени на едно или друго място.

Над 70 години по-късно мистерията към изгубването на деца на семейство Содър към момента не е решена, само че роднините им не са се отказали от вярата, че ще ги намерят някой ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР