Увредената реколта на стопаните от Садово ще бъде компенсирана, съобщи

...
Увредената реколта на стопаните от Садово ще бъде компенсирана, съобщи
Коментари Харесай

Министърът: Стопаните от Садово ще бъдат компенсирани заради градушката

Увредената годишна продукция на стопаните от Садово ще бъде обезщетена, заяви министърът на земеделието Иван Иванов в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

Градушка унищожи изцяло годишна продукция на земеделците на 31 май, а те блокираха основния път Пловдив – Хасково в символ на митинг, че не са изстреляни противоградни ракети поради прелитащ аероплан.

Министърът на земеделието удостовери, че Центърът за надзор и на въздушното пространство е издал възбраната в продължение на 15 минути и да не се прави пукотевица с противоградни ракети.

За страдание за този прозорец от 15 минути, когато не са обработвани облаците, е паднала извънредно сериозна градушка, добави той.

По думите на министъра на 13 юни следва междуведомствена среща, с цел да могат да бъдат контролирани взаимоотношенията сред Агенцията за битка с градушките и министерството на превоза, с цел да бъдат минимално затворени тези прозорци, в които се постанова възбрана за изстрелване на ракети.

Тази година има очакван бюджет в размер на 5 милиона лв. за компенсации против неподходящи климатични условия по скица за държавна помощ, заяви още министърът на земеделието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР