Увереността е нещо непостоянно. Въпреки че изглежда, че някои го

...
Увереността е нещо непостоянно. Въпреки че изглежда, че някои го
Коментари Харесай

8 навика, които убиват увереността

Увереността е нещо непостоянно. Въпреки че наподобява, че някои го имат в големи количества, а други съвсем нямат, истината нормално е някъде по средата. Тези, които излъчват самочувствие или унижават другите, постоянно го вършат, с цел да се опитат да накарат другите да повярват в това, както и себе си.

Тези, които наподобяват с доста малко самочувствие, постоянно имат мощ, която не осъзнават или не си признават. Те имат вяра, че са слаби, споделили са им, че са слаби, и стартират да се убеждават, че са слаби. Въпреки това, има неща, които вършим, които лишават увереността, която множеството от нас имат, и които би трябвало да променим допустимо най-скоро, с цел да прегърнем силата, която е във всеки от нас.

Ето няколко нездравословни навика, които убиват самочувствие и увереността:

1.Живот в обществените мрежи

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Едва ли има човек, който да няма профил в най-малко една-две обществени мрежи, а множеството от нас имат в много повече. Няма нищо неприятно, това е част от нашето съвремие. Но наред с развлечението и заниманието в обществените мрежи, се натрупва и доста отрицателна сила. Тя се появява в резултат на непрекъснатото съпоставяне на нашия метод на живот с този на хората, които следваме. В по-голямата си част те са или инфлуенсъри или пък известни актьори (или и двете заедно), и колкото и да са ни симпатични, те не живеят като нас и ние като тях.

Стандартът на живот може да е доста по-различен, изискванията също. Но скролвайки из безбройните профили ние имаме възприятието, че те живеят идеален живот, а ние не. И това чувство се ускорява с всеки ден и възприятието за подтиснатост в нас пораства. Защо си го предизвикваме въобще? По-кратък престой в обществените мрежи може да способства за възобновяване на увереността ни.

2.Негативно мислене

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Когато спрем и си помислим какъв брой пъти дневно се подхранваме с със себе си, оставаме изумени. Когато се погледнем в огледалото, когато се събудим и подлагаме на критика торбичките под очите си. Когато си споделяме, че изглеждаме дебели в тоалета, който обличаме. Когато кажем, че отчетът, който предадохме, не беше задоволително добър, тогава презентацията, която направихме, можеше да бъде по-добра. Че няма да поканим този човек на кафе, тъй като той просто ще каже „ не “.

Повечето от нас са употребявали отрицателно мислене през целия си живот, тъй че е належащо време, с цел да го променим. Трябва да сменяем отрицателното мислене с положителни и реалистични мисли. Трябва да се хванем да си споделяме нещо отрицателно и по-късно да спорен валидността на тази мисъл. Ако няма заслуги, сменете го или го пуснете. Ще се почувствате по-позитивни за нула време! Така ще си възвърнете увереността в себе си.

3.Перфекционизъм

Някъде хората имат концепцията, че би трябвало да бъдат и всичко, което създават, би трябвало да бъде съвършено. Те не са в положение да спрат, да се огледат и да схванат, че същинското съвършенство не съществува. Това е слагане на изцяло непостижимо равнище на напън и тежест върху тях самите. Хората получават концепцията, че би трябвало да наподобяват съвършено, да работят съвършено и да се държат съвършено когато и да е.

Това основава обстановка, в която хората са извънредно строги към себе си, когато не реализиран това равнище на съвършенство. Те понасят голям удар върху самочувствието си, защото считат всичко по-малко от съвършено за неуспех. Те имат вяра, че не са почтени, тъй като не са съвършени. След като човек научи, че няма такова нещо като съвършенство и че никой не чака това от него, той може да придобие по-реалистична визия за себе си и да стартира да построява самочувствието си. Перфекционизма убива увереността ви.

4.Да дадем силата си на всички останали

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Много хора са отговорни, че имат вяра, че нямат надзор над личния си живот. Когато усещаме, че нямаме персонален надзор, имаме ниско самочувствие. Човекът има вяра, че неговият шеф държи цялата власт и затова се усеща беззащитен на работа, когато се отнасят зле с него или не му се дават благоприятни условия. Хората имат вяра, че техните фамилии би трябвало да вземат всичките си решения вместо тях, защото им е казано, че вършат неприятен избор за себе си.

Хората остават в нездравословни и насилствени връзки, защото имат ниско самочувствие и този човек ги е убедил, че не могат да се оправят по-добре от тях. Че никой няма да се грижи за тях, с изключение на за тях. Истината е, че в случай че се отнасят зле с вас на работа, имате благоприятни условия.

Ако желаете нови благоприятни условия там, от време на време всичко, което би трябвало да извършите, е да попитате. Въпреки това, което ви е споделил фамилията ви, вие сте способни да вземате отлични решения и верните решения за себе си. Що се отнася до връзките, не е нужно да сте с някой, който се отнася зле с вас. Ние привличаме това, което излагаме. Ако работим върху самочувствието си, ще притеглим хора, които са почтени за нашата любов. Не давайте силата си на всички останали, с цел да не загубите увереността си.

5.Когато хората считат, че няма какво да прибавят към диалог

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Независимо дали става въпрос за работа или обществено събитие, доста хора няма да се намесват в диалозите, защото считат, че нямат какво да прибавят. Те имат толкоз ниско самочувствие, че си мислят, че хората ще се отегчат, ще си помислят, че не са умни, или ще се подиграват на това, което имат да кажат. Фактът е, че това просто не е правилно, това е история, която хората са си разказвали, изключително хора с композиция от ниско самочувствие и обществена тревога.

Всички имаме какво да кажем, всички сме способни да сме в крайник с настоящите събития и всички знаем какво е надълбоко хумористично. Ако можем да се научим да се усещаме и да действаме умерено в диалозите, ще се изненадаме какъв брой приветливо и елементарно е да станем дейна част от диалог. Всички сме неповторими персони и всички имаме какво да кажем, което си заслужава.

Ниското самочувствие е прекомерно постоянно срещано събитие. Има обаче явни неща, които вършим, които го влияят по отрицателен метод, и има неща, които можем да вършим, с цел да увеличим самочувствието си. Можем да бъдем по-реалистични за живота си спрямо другите. Можем да работим интензивно, с цел да променим нашето отрицателно мислене към по-положително и реалистично.

Можем изцяло да приемем действителността, че никой не е идеален, тъй че не е нужно да бъдем. Можем да научим, че единственият човек, който има крайната власт над живота ни и нашите решения, сме ние. Трябва също да се научим да имаме вяра, че имаме нещо свястно да кажем и да прибавим към групата. Ние сме неповторими и ангажиращи хора и ще бъдем сюрпризирани, в случай че създадем скока в групи.

Може да отнеме доста работа първоначално, с цел да работите върху всички тези неща едновременно, само че това ще стане втора природа, откакто го извършите. Ще се почувствате по-добре и ще живеете живота, който желаете и заслужавате. Изглежда в действителност си коства напъните. Когато хората считат, че няма какво да прибавят към диалог те убиват постепенно увереността си.

6.Сравнение

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Има една остаряла сентенция, че сравнението е крадецът на насладата. И това е правилно – когато се съпоставяме с другите, постоянно в последна сметка се усещаме по-зле за себе си. В края на краищата е елементарно да съпоставим личните си провали с триумфите на други хора. Важно е обаче да запомните, че всеки има свое лично неповторимо пътешестване в живота. Сравняването с другите единствено ще ви попречи да разгърнете цялостния си капацитет.

Вместо да се сравнявате с другите, концентрирайте се върху личния си път и празнувайте личните си достижения. Когато извършите това, ще откриете, че увереността ви ще стартира да пораства. Така че, вместо да позволявате на сравнението да открадне насладата ви, прегърнете неповторимото си пътешестване и оставете увереността си да блесне.

7. Перфекционизъм

Опитите да бъдете съвършени от самото начало може да бъде разочароващо и непостижимо и постоянно има противоположен резултат. Перфекционистите са склонни да бъдат по-строги към себе си от другите и постоянно се самобичуват за дребни неточности. Това може да докара до ниско самочувствие и липса на убеденост.

Освен това перфекционистите постоянно се опасяват да поемат опасности, тъй като се опасяват да не създадат неточности. В резултат на това те пропущат благоприятни условия и опит. Вместо да се пробвате да бъдете съвършени, фокусирайте се върху това да давате най-хубавото от себе си и се научете да се приемате такива, каквито сте.

Прегърнете несъвършенствата си и си дайте позволение да вършиме неточности. Не забравяйте, че всеки прави неточности и това ни прави хора. Бъдете положителни към себе си и имайте религия в качествата си. Скоро ще откриете, че поемането на опасности е освобождаващо и че правенето на неточности в действителност покачва увереността ви.

8.Прекомерно безпокойствие

 увереността 8 навика, които убиват увереността фотография: pinterest

Една от най-големите спънки пред увереността е тревогата. Когато се тревожим, се стопираме на всички неща, които могат да се объркат. Поглъщаме се от отрицателни мисли и това може да повлияе на самочувствието ни.

Притеснението освен ни кара да се усещаме зле, само че може също да докара до разрушително държание като отбягване и отсрочване. Следващия път, когато откриете, че се тревожите прекалено, пробвайте се да извършите крачка обратно и да си напомните, че това не е потребно. Вместо да се занимавате със страховете си, концентрирайте се върху това, което можете да извършите, с цел да се подготвите за най-лошото и да постигнете задачите си.

Не забравяйте, че увереността идва от предприемането на дейности макар страховете ви, а не от това да позволите на страховете ви да ви управляват. Така че не позволявайте на несъразмерното безпокойствие да ви попречи да живеете най-хубавия си живот.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР