Чудили ли сте се как можете да научите детето си

...
Чудили ли сте се как можете да научите детето си
Коментари Харесай

Как да научим детето да не е егоист

Чудили ли сте се по какъв начин можете да научите детето си да не бъде лакомец? Когато децата пораснат, те обръщат повече внимание на себе си. Това е изцяло обикновено събитие, защото децата осъзнават кои са и минават през нова културна и обществена динамичност.

Обикновено децата се отвращават от мисълта, че са странни в тълпата. Така че те се концентрират върху личното си държание и външен тип, с цел да се впишат в тълпата. Експертите нормално назовават ​​тази фаза на развиване „ мислена аудитория “, когато децата имат вяра, че вниманието на всички е ориентирано към тях. Не се тормозете, защото този тип самофокусиране е естествен, само че става неверен, когато се трансформира в извънредно егоистично държание.

Как да отгледаме безкористно/алтруистично дете?

Чудите ли се по какъв начин да се справите с егоистично дете? Първата стъпка към смяна на егоистичното държание на детето е осъзнаването, че това държание е огромен проблем, а не краткотрайна фаза.

Ето по какъв начин можем да научим детето си да не бъде лакомец:

1. Стигнете до корените

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Започнете, като стигнете до същината на казуса, т.е. да откриете повода за егоизма на вашето дете. Нещо ново ли е? Кара ли се с братята и сестрите си? Вашите правила прекомерно слаби ли са? Има ли някакъв проблем в учебно заведение? Преди да се тревожите за следствията, първо направете лист и вижте какво се е трансформирало в детето ви в последно време, което може да способства за егоистичното му държание. Така ще научите детето си да не бъде лакомец.

2. Практикувайте политика без приемливост

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

За да коригирате държанието на детето си, кажете му, че такова държание няма да бъде толерирано. Трябва да сте поредни и твърди, защото това може да е мъчно, в случай че детето е привикнало всеки каприз да се извършва. Поставете правила, съгласно които егоизмът в никакъв случай не може да бъде проявяван вкъщи или където и да е другаде. Покажете неодобрението си, в случай че детето ви работи егоистично. Уверете се, че му кажете за какво егоизмът е неверен и го накарайте да осъзнае следствията от него. По този метод няма да бъде лакомец.

3. Научете го на състрадание

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Децата, които могат да се слагат на мястото на различен и да почувстват нечия болежка, са по-склонни да бъдат великодушни и безкористни. Затова научете детето си на емпатия, като посочвате страстите на другите хора. Посочете маниерите и изражението на лицето на хората към него, с цел да му помогнете да разбере разликата сред щастливо и тъжно.

Можете също по този начин да играете ролеви игри, с цел да помогнете на детето си да си показа по какъв начин би се чувствало в съответна обстановка.

Попитайте го: „ Как би се чувствал той в сходна обстановка? “ Това ще помогне за построяването на емпатия у него и той няма да бъде лакомец.

4. Посочете безкористността

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Най-добрият метод да излекувате егоизма е като посочите противоположното. Ще има моменти, когато детето ви също ще прави безкористни дела; когато забележите неговите безкористни или великодушни дейности, похвалете го. Не забравяйте да му опишете действието му и да посочите за какво е вярно и за какво е направило другия благополучен. Ако го извършите, има възможност детето ви да повтаря действието по-често. По този метод детето ви няма да бъде лакомец.

5. Задайте ограничавания

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Децата стават егоисти, в случай че са привикнали да получават това, което желаят. Ето за какво би трябвало да поставите подобаващи ограничавания за детето си и да се придържате към тях. Избягвайте да се поддавате, в случай че той плаче или избухва. Стойте твърдо и се уверете, че той схваща, че няма да получи това, което желае, когато го изиска, изключително с такова държание. Кажете и на другите в фамилията ви да последват образеца ви и да не се отдават по никакъв метод. По този метод детето ви няма да се трансформира в лакомец.

6. Бъдете модел за подражателство

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Децата следват образец и кой може да ги води по-добре от вас, неговия родител? Покажете на детето си по какъв начин да бъде безкористно, като вършиме великодушни дейности пред него. Не забравяйте да насочите вниманието му към положителните каузи, които вършиме, с цел да знае по какъв начин да се държи по същия метод в бъдеще. Децата имитират родителите си, тъй че бъдете добър образец за него и той ще стане безвъзмезден тъкмо като вас. Бъдете модел за подражателство, с цел да научите детето си да не бъде лакомец.

7. Наградете детето си

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Можете също по този начин да възнаградите детето си, когато извърши някакво безкористно дело. Похвалете го за това и му кажете за какво постъпката му е толкоз деликатна. Това ще подейства като позитивно укрепване и ще го насърчи да повтори сходни каузи в бъдеще. Това ще му помогне в това да се построи, като човек и да не бъде лакомец.

8. Извършвайте безкористни дейности дружно

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Както споменахме, децата следват образец. Така че за какво да не им дадете причина да създадат същото? Можете да включите дружно някои действия, които не са егоистични, като събиране на отпадък от парка дружно, помощ на възрастен жител на пътя дружно или сервиране на храна на гостите вкъщи дружно. Проповядването им няма да свърши работа. Включването им в акта на благотворителност ще ги накара да се почувстват задоволени и насърчени. Това също ще ви помогне да можете да се свържете надълбоко с тях. По този метод ще помогнете на детето да не бъде лакомец.

9.Разговаряйте с него за другите усеща

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Важно е да научите детето си на състрадание, а това ще стане, единствено в случай че обсъждате с него другите усеща и му обърнете внимание, че при всеки те са самостоятелни. Накарайте го да се пробва да схваща какво изпитват другите и да се интересува по какъв начин може да помогне.

Провокирайте прочувствената просветеност в детето си и постоянно бъдете отсреща, когато забелязвате смяна в държанието му, подбудена от страстите. Вашият опит е от главно значение за детето и вие можете да му помогнете да разграничава обособените усеща и да ги вижда и у другите. По този метод ще научите детето си да на бъде лакомец.

10.Покажете му, че на този свят има разнообразни хора

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

За подрастващия човек е мъчно да разбере, че хората са разнообразни. Има разнообразни култури, раси, разбирания, религии, характери, поради които то би трябвало да бъде демократично. В противоположен случай може да има доста различия, породени от недоумение от негова страна. Четете книги и гледайте филми за другите нации по света, с цел да може то по-лесно да схваща какъв брой е шарено човечеството и че не всички са като него. По този метод ще научите детето си да не бъде лакомец.

Как можем да пресечем егоизма в зародиш и да насърчим децата да се преценяват с другите?
Преобръщането на егоистичното държание може да наподобява друго, когато имате работа с някой на 2 години против 12. Когато децата са дребни, би трябвало да се концентрирайте върху повторението, усвояването на обществени умения, шерването, доброволчеството, даването и способността да мислите за потребностите на другите като образователно прекарване. Модел оказва помощ на другите и споделя. Хвалете тези държания на децата си, когато ги забележите. Положителното укрепване прави чудеса.

За по-големите деца се уверете, че правят някакви доброволчески действия и вземат участие в дарителски акции. Говорете за събитията, през които минават хората по света и какво може да е възприятието да си на мястото на някой различен.

Когато видите нарцисизъм в децата си, поставете положителни граници и ограничавания. Да бъда непрекъснат. Преподавайте, говорете и показвайте какво значи да мислиш за другите и да правиш за другите без никакви условия.

Как можете да извършите разлика сред естествен нарцисизъм и проблематично държание?

 лакомец Как да научим детето да не е лакомец фотография: pinterest

Случайният или естествен нарцисизъм нормално включва приоритизиране на личните потребности пред другите, без съзнателно да наранява другите. Въпреки това, с проблематично държание, децата демонстрират необятно неуважение към благосъстоянието или възприятията на другите, операция и поредно приоритизиране на себе си пред потребностите или границите на другите. Такива деца подценяват, което може да остави връзките им с другите обтегнати. Много е значимо да разберете разликата сред естествения нарцисизъм и проблематичното държание, с цел да можете да осигурите нужната помощ, с цел да бъдете по-малко егоистични деца.

Трябва ли да се притеснявате, в случай че детето ви непрекъснато демонстрира егоистично държание?

Ако детето ви демонстрира непрекъснато егоистично държание, това сигурно изисква угриженост за психологичното му здраве, защото може да демонстрира съществени проблеми като липса на обществени умения, съпричастност и прочувствено развиване. Търсенето на насоки от детски консултант или психолог може да бъде от изгода за справяне с главните проблеми и даване на подобаваща поддръжка.

Поведението на децата може да се промени, когато са дребни. Ако държанието на детето ви е егоистично, следвайте препоръките, споделени нагоре, и ще сте сигурни, че самодейно ще отгледате безкористно дете, което е обилно и деликатно. Тези препоръки ще ви оказват помощ вашето дете да не стане лакомец.Като родител ще би трябвало да бъдете мозъчен наставник на детето си от малко дете през тийнейджърските години и даже до ранна зрелост.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР