Не трябва да има някакъв фанатизъм от гледна точка на

...
Не трябва да има някакъв фанатизъм от гледна точка на
Коментари Харесай

Слънцезащитният фактор, който получаваме, може да е около 3-4 пъти по-нисък от този на опаковката

Не би трябвало да има някакъв фанатизъм от позиция на неизлагане на слънце, а по-скоро е значимо да знаем какви са простичките правила, които да съблюдаваме, с цел да може да нямаме рисковете от излагането на слънце. Това сподели в Радио " Фокус “ дерматологът Александра Христозова.

По думите й би трябвало да се ползва едно изцяло слънцезащитно държание, което включва избягването на часовете в деня, които са най-рискови – от 11.00 до 16.00 часа, като е добре да сме на по-плътна сянка и да си даваме сметка и за лъчите, които се отразяват към нас. " Слънцезащитното държание от позиция на отбраната може да бъде при слънцезащитен артикул, като кремове и спрейове, които нанасяме, може да бъде при слънцезащитно облекло, като най-хубавият вид е слънцезащитното облекло. “

Слънцезащитните кремове са значими от позиция на предварителна защита от рак на кожата, сподели тя и изясни, че изгарянето е това, което е рисково за развиване на рак на кожата и слънцезащитните кремове преди всичко защищават от UV-B лъчите, които са главно свързани с този проблем.

" Идеалният вид е да нанасяме артикул на откритите елементи на тялото и по-голямата част от тялото просто да скриваме на сянка. През ранното лято, когато нямаме още естествената отбрана на меланина в кожата, е изключително значимо да употребяваме слънцезащитни кремове и те да бъдат с висок фактор. По към края на лятото поучавам пациентите си да употребяват по-малко кремове като количество, да стоят повече на сянка и в действителност да понижат излагането си на субстанциите, които въпреки всичко са в тези кремове. Слънцезащитните кремове не пречат на продукцията на витамин D “, добави експертът.

Излагане на слънце не е нездравословно, когато е съобразено с разпоредбите за слънцезащита. Според кожния лекар нещо, за което би трябвало да следим, е да нямаме изгаряне, защото изгарянето демонстрира, че към този момент имаме връзка с ДНК увреда, която дълготрайно е обвързвана с развиване на рак на кожата. " Най-големият риск е в случай че имаме огромни изгаряния и излагане на слънце до 15-годишна възраст, и е толкоз по-голям рискът за развиване на меланомен вид рак на кожата в бъдеще. “ 

Един добър слънцезащитен крем е хубаво да има отбраната UV-B лъчи, SPF фактора и UV-А лъчи, както и отбрана против синята светлина, която е тясно обвързвана и с пигментацията. Много значимо е хората да знаят какво значи факторът за отбрана.

" Този фактор е изчислен като брой намазвания денем на несъмнено количество от крема върху кв. см върху кожата. Никой не нанася такова огромно количество слънцезащитен крем и толкоз постоянно. И в действителност факторът, който ние получаваме, е към 3-4 пъти по-нисък. Затова последният, който има някакъв смисъл, е 30, а пък към този момент в доста мощно слънце е хубаво да е 50 фактор, “ сподели тя и посъветва да се придържаме към медицински марки, с цел да сме сигурни, че факторът е този, който е изписан на опаковката, както и в случай че желаеме по-комфортен артикул е добре да се търсят марки, където филтрите са по-малко на брой. Важно е също по този начин да се следи дали филтрите, които се съдържат в даден артикул, са безвредни за океаните и да търсим артикули с рециклируема опаковка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР