„Уважавам решението на втората по големина парламентарна група в 47-ото

...
„Уважавам решението на втората по големина парламентарна група в 47-ото
Коментари Харесай

Радев: Парламентарно представените партии носят отговорност за намиране на изход от кризите

„ Уважавам решението на втората по величина парламентарна група в 47-ото Народно заседание да не се възползва от конституционното право да излъчи претендент за министър-председател. Те нееднократно заявиха това свое решение. “ Това съобщи президентът Румен Радев откакто от ГЕРБ-СДС върнаха вторият мандат.

„ Но в парламентарната република точно парламентарно показаните политически партии носят директна отговорност за лъчение на управническо болшинство и образуване на държавно управление. Независимо дали са в ръководството или в съпротива, всички парламентарно показани партии и народни представители имат своята отговорност за намиране на излаз от задълбочаващите се рецесии, които прераснаха и в политическа рецесия. И инфлацията, и обществената, и здравната рецесия, всички те въздействат директно върху живота на българските жители и изискват неотложни дейности от виновните институции. “, уточни президентът.

„ Затова още на следващия ден ще свикам съвещания с всички парламентарно показани политически сили, с цел да чуем по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за съдружни диалози за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване. Тогава ще реша на кого да връча третия мандат. “, съобщи Румен Радев.

„ Въпросът за властта, който в действителност е значим, не анулира отговорността пред жителите и страната, която носят всички политически сили. Българите чакат от политиците решенията и отбраната на националния интерес да бъдат сложени над партийните сметки. “, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР