Утре, октомври изтича крайният срок за плащане на местните данъци

...
Утре, октомври изтича крайният срок за плащане на местните данъци
Коментари Харесай

Още ден до крайния срок за плащане на данък сгради и коли

Утре, октомври изтича крайният период за заплащане на локалните налози - за недвижими парцели и за МПС. След тази дата, върху дължимите суми стартират да се начисляват лихви, предупреждават от дирекция " Общински доходи " на Столична община. 

Първата вноска за локалните налози трябваше да се внесе до 30 юни, а до края на октомври - втората. 

За заплащане на такса битови боклуци крайният период е 30 ноември. Първите две вноски на такса боклук тази година трябваше да се внесат най-късно до 30 юни и 30 септември. След тези дати се начислява съответната рента по закон. 

От общината припомнят, че налозите могат да се платят днес на каса в районните отдели  " Общински доходи ", без значение в коя част на София се намира парцелът ви или е регистриран автомобилът. Други варианти за издължаване са - по банков път или посредством финансови медиатори. Заплащането може да стане и посредством портала на Столична община:

За да ползвате тази електронна услуга обаче е належащо да имате един от изброените идентификационни кодове: ПИН – код, публикуван от отделите „ Общински доходи “ на Столична община; ПИК – код, публикуван от Национална агенция за приходите или валиден електронен автограф (само за физически лица).

Възможност за тези, които не съумеят през днешния ден е и заплащане на касите на Изипей, както и в пощенските клонове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР