Успехът на страната зависи от непрекъснатата военна помощ от Запада,

...
Успехът на страната зависи от непрекъснатата военна помощ от Запада,
Коментари Харесай

Какви са сценариите за края на войната в Украйна

Успехът на страната зависи от непрекъснатата военна помощ от Запада, настояват специалисти

От началото на войната в Украйна способността на страната да се пребори с Русия във военно отношение зависи от поддръжката на Запада. Тъй като част от тази помощ е намаляла фрапантно, тази година може да се окаже изключително сложна за Киев, оповестява Voice of America (VOA). Успехът на Украйна зависи от непрекъснатата военна помощ от Запада, настояват военни и дипломатически специалисти.   

" Ако Конгресът на Съединени американски щати утвърди спомагателен пакет помощ за Киев на стойност 61 милиарда $ и Украйна получи изтребители F-16, и ракети от Запада, както и повече противорадарни ракети, украинските самолети могат да работят по-близо до фронта ", споделя американският военачалник Дейвид Петреъс. Според него обаче даже и това не е задоволително, с цел да се пробият съветските сили в югоизточната част на страната, предава nova.bg.

" Украйна към момента би трябвало да преодолее голяма отбранителна линия, така наречен линия на Суровикин, в случай че не успее да откри превъзходство във въздуха ", показва Петреъс.

“Без западните зенитни ракети съветските офанзиви против украинските градове - като тези против Киев и Харков предходната седмица - ще станат още по-ефективни и войната може да се проточи с години ", показва военният историк Фредерик Каган.

Джон Хербст, старши шеф на Евразийския център на Атлантическия съвет, споделя че не може да си показа дефинитивна победа на Русия. " Дори при най-лошия сюжет, Украйна няма да бъде изцяло превзета ", споделя Хербст.

Друг евентуален позитив за Украйна е съветската отмалялост от войната. Британското министерство на защитата твърди, че в случай че съветските жертви продължат да нарастват със сегашните темпове, до 2025 година те ще надвишават половин милион, предава Voice of America (VOA).   

" Русия може да набира задоволително хора на месец, с цел да покрие загубите си, само че няма хора за ротация. Страната ще би трябвало или да удвои съществуващите темпове на готовност, или да организира още една частична готовност ", счита специалистът Майкъл Кофман от Фондацията за интернационален мир " Карнеги ". “Русия се нуждае от повече бойци ”, безапелационен е той.

Кофман споделя, че с интернационална помощ Украйна може да се приспособява, с цел да отблъсне съветските офанзиви. " Украйна може да усили производството на безпилотни самолети и други системи, които могат да понижат натоварването на артилерийските муниции ”, счита той.

По данни на анонимни източници от Белия дом Съединени американски щати трансформират задачата си от поддръжка за Украйна към опити за спокойно съглашение с Русия. Но Хедър Конли, президент на " Германския фонд Маршал " в Щатите, споделя че Украйна в никакъв случай не би могла да одобри изискванията на Русия за мир.

" Те желаят да вземат всичко. Владимир Путин приказва за Одеса като за съветски град. Русия желае да откри марионетен режим в Киев и да създадат по този начин, че Украйна да не съществува като обособена страна ", безапелационна е Конли.

Всички специалисти предизвестяват, че едно ненадейно събитие като гибелта на международен водач, естествено злополучие или експлоадирането на нова война, също може да бъде мотив за превръщане на обстановката в Украйна, оповестява VOA.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР