Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай дават ход на съвместната си

...
Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай дават ход на съвместната си
Коментари Харесай

Четири държави от Южна Америка кандидатстват за Мондиал 2030

Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай дават ход на взаимната си кандидатура за организация на международното състезание по футбол през 2030 година, което ще означи стогодишния празник от първото издание на Мондиала в Монтевидео, заяви Франс прес.

Кандидатурата ще бъде издигната алегорично на стадион " Сентенарио " в уругвайската столица, където се игра финалът сред Уругвай и Аржентина (4:2). Финалът през 2030-а вероятно може да бъде игран на същия стадион.

" След като международното състезание ще чества 100 години, то би трябвало да се върне в родното си място - Южна Америка ", написа в Туитър президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

" За нас би трябвало да се назовава Световно състезание на столетието ", съобщи уругвайският министър на спорта Себастиан Бауса. " Трябва да се концентрираме върху това. Честването на 100 години мондиали ще бъде тук. Завръщане към легендата, завръщане към корените! ", сподели още той.

Това може да бъде шесто издание на Мондиала в Южна Америка след Уругвай (1930), Бразилия (1950), Чили (1962), Аржентина (1978) и Бразилия (2014).

Испания и Португалия също са в битката и оповестиха през юни 2021 тяхната взаимна кандидатура. Англия и Република Ирландия се насочиха към общо кандидатстване за Евро 2028.

Има договаряния и за обща кандидатура на Израел с Обединените Арабски Емирства и Бахрейн.

През 1930 година е имало единствено 13 участника на първото международно състезание, което се е играло единствено в Монтевидео на 3 стадион. През 2030 година ще има 48 участника и вероятно мачове в 15 града от 4 страни в Южна Америка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР