Уроинфекциите са сред най-често срещаните инфекциозни болести по света. Годишно

...
Уроинфекциите са сред най-често срещаните инфекциозни болести по света. Годишно
Коментари Харесай

Уроинфекции – как да се справим трайно с тях?

Уроинфекциите са измежду най-често срещаните инфекциозни заболявания по света . Годишно се прави оценка, че един милиард дами по света страдат от урогенитални инфекции, които не се предават по сексуален път, в това число бактериална вагиноза, зараза на пикочните пътища (ИПП), а при доста от тях болестта се повтаря.

Инфекциите на пикочните пътища нормално са породени от бактерии от дебелото черво и ректума, които след попадане в уретрата се развъждат и доближават до пикочния мехур. Е. coli нормално е най-разпространеният извършител на този вид инфекции.

Последните изследвания акцентират смисъла на здравословните лактобацили , преобладаващи като бройка в микробиота на влагалището, освен за попречване на полово излъчени заболявания и прибързано раждане, само че и за поддържане на качеството на живот на дамите. При тяхното понижаване или неявяване се основават условия за развиване на неприятни бактерии, които обикновено участват в чревния тракт и са част от естествената флора на организма.

Когато обаче тялото изгуби контрола над тяхната бройка, те се трансформират в извършител на зараза . В изследванията е потвърдено, че пробиотиците са в положение да защищават от инфекции, поддържайки вагиналния микробиом в подобаващ баланс. Това се отнася най-много за тези пробиотични артикули, в които са включени Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus acidophilus. Приемът на пробиотици е значим освен за дами, подложени на повтарящи се урогенитални инфекции, само че и за всички с нарушаване на влагалищната микробиота . Добавяйки приема на първокласен пробиотичен артикул към ежедневната си рутина, елементарно можете да предотвратите неприятните признаци на уринарни инфекции.

Какъв е казусът?

Най-широко прилаганата терапия е антибиотична. По-продължителната приложимост на антибиотиците обаче води до бързо повишение на устойчивостта на бактериите . Те демонстрират дарба да мутират и да се закрепват за стените на пикочните пътища, заради което битката за баланс и здраве става сложна и продължителна.

Нелекуваните или погрешно третирани инфекции, породени от бактерии, съпроводени с отслабена имунна система, могат да доведат до бъбречни проблеми с нараснала температура, болки, повръщане и кървене. Антибиотиците, които се борят с ИПП, са единствено средство за лекуване, само че не могат да служат за предварителна защита против нови инфекции.

Какво е решението?

Използването на естествени артикули, които не нарушават салдото на бактериалната флора и понижават опцията за повторна поява на инфекцията, са извънредно значими и потребни за предварителна защита и като съпътстващ детайл от лекуването.

За потребното деяние на пробиотиците обяснихме в тази публикация, за алената боровинка всички сме чели, дано разкажем в този момент за D-манозата и за какво е толкоз ефикасна в битката против уроинфекциите

Ето за какво...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР