Управляващите пощръкляха от две уж лични мнения на американски сенатори.

...
Управляващите пощръкляха от две уж лични мнения на американски сенатори.
Коментари Харесай

Сега пък хибридни сенатори - айде, моля!

Управляващите пощръкляха от две сякаш персонални отзиви на американски сенатори. Тъкмо когато електоратът следи предизборно със спотаен мирис ежедневния сериал " Бойко приказва със себе си ", опозиционни конгресмени минираха джипа му по най-баналния метод. А какво може да е най-баналното в новата история на България? Ами, корупцията, несъмнено. 

В изказване на ръководителя на Комисията по външни работи на Сената Боб Менендез, подписано и от сътрудника му Джим Риш се споделя, че връзките сред двете страни може и би трябвало да са надалеч по-добри, само че единствено при шерване на общи полезности.

" Продължаващата корупция, намаляването на медийната независимост, политизацията на правосъдната система и други закани за върховенството на закона са съществено предизвикателство за двустранните връзки САЩ-България. В продължение на съвсем осем месеца митинги българските жители желаеха на корупцията да бъде комплициран край, а върховенството на закона и демократичните полезности да бъдат уважавани ", показват двамата с още по-баналната добавка, че България е на последно място измежду страните в Европейския съюз в класациите за усещане на корупцията и за медийна независимост.

Както броени дни по-рано при отхвърли на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши да одобри 7 от спуснатите й от Висшия правосъден съвет 10 български представители за работа в новата антикорупционна мегаинституция, от ГЕРБ първо се снишиха. И несъмнено нямаше да обелят и дума без следващия " предизвикателен " коментар на президента Румен Радев, съгласно който оценката на двамата сенатори е " съкрушаваща ". Затова проведоха две от своите типичен " калинки " да съкрушат на собствен ред тази оценка.

" Истинските контакти сред България и Съединени американски щати не се съдържат в една небрежно писана на коляно позиция, от която можем да твърдим или по-скоро може да зададем въпроса дали не лъха на лобизъм, който идва по линия на разнообразни " Републиканци за България " - хора, върнали се неотдавна от своето трансатлантическо странствуване ", каза заместник-външният министър и водач на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

Да, надали се е минало без посредничеството на Цветан Цветанов, само че когато нямаш причини против думите, гледаш да зашлевиш създателя им. Включително с довода на кандидат-депутата от ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов, че  " човек като президента Радев, който нито един път не е бил канен на посещаване в Съединени американски щати, който не познава институционалните връзки в Съединени американски щати, надали е в правото си да прави мнения ".

За човек като Митов, който дебютира в ДСБ, след това дриблира към " България на жителите ", а в този момент поема голов пас с ГЕРБ, звучи откровено. След като го оправдаха по делото за закононарушение по работа и корист с доверие, индивидът е към този момент изпран кадър и се готви за народен представител с вероятността за нови задгранични задължения и дипломатически висоти. А логиката му е брилянтна: събитието, че Радев не е членувал в никоя партия и не си е менил най-малко до момента мнението за корупционното мочурище, наречено България, Митов заковава с довода за липса на аудиенция в Съединените щати.  

Ами този Георг! Помните ли по какъв начин преди половин година, чул-недочул подправената вест, че  " уредниците на антиправителствените митинги са оповестили свикването на Народен съд на площад " Народно заседание ", свика незабавен брифинг? На него се развихри като същи Никола Петков. Стигна даже до патетика - нямало по какъв начин да си позволим " Народният съд да бъде факел, който да гори по българските улици ". 

Същият Георг, с оглед държания от него сектор във външно министерство - битката с антисемитизма и езика на омразата, се възмути и от подправена фотография от хотел в Слънчев бряг, на чийто вход притежателят сякаш турил надпис:  " Само за бели. Животът на белите има значение ". Срещу аргумента на хотелиера, който пита " Как може да има хотел за джендъри, за хора без деца, единствено за гейове, пък не може да има хотел за бели?! ", Георг изригна с оценката:  " Варварска демонстрация! " И продължи с громенето на всичко протестиращо - от президента " Руменчо " и " Румбата ", който " зове за протест и гражданска война " в услуга на " зли корпоративни ползи ", до всеки, който клати кабинета, с цел да изпаднела страната " в безтегловност ".

Та при подобен бекграунд двама сенатори ли ще им се опрат, даже да са от Капитолия?
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР