Повече народът не може да ни понася да правим избори,

...
Повече народът не може да ни понася да правим избори,
Коментари Харесай

Борисов откри кампанията на ГЕРБ-СДС: Трябва да наложим програмата си, за да излезем от безвремието

Повече народът не може да ни понася да вършим избори, уточни водачът на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава старт на акцията за избори 2 в 1 от Стара Загора. До него е някогашният вицепремиер и външен министър Мария Габриел.

Борисов заяви при започване на словото си, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде в България на 1 юни.

" Честит ден на Европа. Явно през тези три години се е натрупала доста засегнатост в редиците на ГЕРБ. След този най-велик за мен празник и Христос Воскресе би трябвало да се опитаме да бъдем по-добри, по-толерантни, тъй като това е една от полезностите на българския народ. Използвам случая да ви поздравя от водещия претендент Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Днес с нас е зам.-председателят на Европейска комисия Мария Габриел. Дълго време й споделях Неделчева, само че когато мъжът й стана българин се успокоих и към този момент и споделям Габриел ", стартира словото си Борисов.

" Положих всички старания да има държавно управление. Всички старания да не се върви на избори. Понасях упреците, само че знаех, че това е вярно ", сподели Бойко Борисов. И сподели, че в тези дни се чуди " за какво те счупиха държавното управление ".

" Доводите им не са изкрени. Или са знаели, че са затънали в корупция и са изкали да избягат. Като върнахме обратно записите, видяхме, че от самото начало са се движили по този проект ", уточни водачът на ГЕРБ по адсер на ПП-ДБ.

" Мария написа техните министри, с цел да избави договарянията. Не с цел да обиди някого. Представете си, обиждаш се, че са те написали за министър, откакто сега си! Вечерта Асен Василев излезе и я назова " лице на мафията " - нещо, което възмути целия свят. И като споделям целия свят, подсигурявам ви ", продължи Борисов.

" Направих всички отстъпки. Екипът е зад мен и даже си крещяхме по тази причина, че отстъпих енергетиката и защитата. Г-н Петков споделяше, че Тагарев е знамето, а в този момент го няма в листите. Искаха да излезе, че ние сме отговорни. Росен Желязков добре сподели, че " това са избориТЕ ". Трябва да наложим програмата си, с цел да излезем от безвремието. Дори най-горещите им фенове не могат да отрекат, че тези три години нищо не се случи.

Дори гордостта ни, тяхната Конституция, претърпява провал. Ние с ПП-ДБ и Движение за права и свободи мислехме, че ще управляваме 10 години в блок. Тези три партии сътворихме това. Последните дни в Народното събрание за някаква пътна карта приказваха. Ама тя е издигната. Каква пътна карта търсиш? Тя е подземен. Обаче има напън даже в договарянията. Тръбите са 100% ваши, както ще останат и мините. Поехме ангажимент и подсигурихме по 250 милиона и е значимо да кажете, че държавно дружество ще ръководи тези пари ", сподели още Бойко Борисов.

Повече народът не може да ни понася да вършим избори, уточни водачът на ГЕРБ.

" В това държавно управление имаше една бяла лястовичка. Мария направи доста във външната политика.

Ние не би трябвало да вършим нищо повече от това, което правихме преди 3 години - отбрана на българската граница. Това се желае от нас, не се желае друго. Дейвид Камерън ми сподели, не мога да не помни, по какъв начин ми показваше всичко, за което България беше образец. Радвам се, че ЕНП го одобри като приоритет и неслучайно Деница Желева е в щаба на Урсула фон дер Лайен. В тези сфери сме най-хубавите. Доказано положителни. Не да напишем Бойко Рашков в програмата - единственият кадърен за началник на КОНПИ, а в този момент втори в Перник.

Само за тапи приказват. Там където оставих Симитли, отново е там. Където оставих Търново и Русе, отново е там. Една Румъния, която беше зад мене, в този момент е къде-къде. Сърбия ни изпревари. Всичко значимо за Балканите ставаше в София. Да бъда правилен към приятелите ми - във Варна. Всички водачи идваха там, дори на медиите не им беше забавно да идват да ги гледат онлайн ", продължи водачът на ГЕРБ.

" Направете си ретроспекция къде е България. Всичко става към нас. Това, което построихме - това е ", отсече Бойко Борисов.

И продължи: " Колегите се майтапят с техните триумфи, одобрявам го в положителния звук, само че това е.
Може би забелязвате, че европейските ни депутати са същите, тъй като имаме десетки хора, които стават, но оценката ми за евродепутатите е отлична, както и оценката ми за престоя на Мария Габриел в това държавно управление.

Стара Загора щеше да има спортна зала. Оставихме 10 милиона по сметките, с цел да има спортна зала. Къде е? Като отразявате Политическа партия за какво не питате?

Хора, през 15-20 публицисти, те ПП-ДБ съумяха да създадат по този начин, че да се усещаме плахи с безусловно потвърдени компромати. Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е създадена в никакъв случай? Даже ги слагаха на билбордове. Сега представяте ли си да пусна ГЕРБ да ги поставят по билбордове - пудели, пачки, всичко?

Когато желаеха да създадат комисия против Асен Василев, споделих " не ". Когато желаеха комисия за Атанасов споделих " не ". Когато някой е наказан, тогава го разясняваме. Да ни чухте да приказваме за " Чаталджа "? Не. Защото сме систематична партия и би трябвало да почитаме тези, с които работим. "

В умозаключение водачът на ГЕРБ предизвести, че мъчно ще се направи държавно управление, по тази причина всеки глас е значим.

Изборът на Стара Загора за старт на националната акция на ГЕРБ-СДС за избори за парламент и европарламент е знаков. Градът е бастион на обединението от години и неслучайно кметът Живко Тодоров, който ръководи четвърти следващ мандат, откри церемонията.

В словото си Живко Тодоров иронизира доста от предложенията и практиките на Политическа партия:  " Отиваме на избори, тъй като ние счупихме сглобката от злоба. Да, от злоба. Сигурно се питате за какво. Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем големите чутовни триумфи на държавното управление на " Промяната ". Започваме със завода за електрически автомобили в Ловеч, който беше издигнат и към този момент бълва продукция за цяла Европа и целия свят. Продължаваме със самолетната линия София - Скопие, която извозва непрестанно хиляди удовлетворени пасажери. Стигаме до петте моста на Дунав, които към този момент са съвсем подготвени, единствено остава да ги открием. Корупцията, несъмнено, спря изцяло. Няма корупция, това е истина. И както дадоха обещание тогава, като изкоренят корупцията, се строят по две автомагистрали на година ".

После Тодоров добави, че някогашните им сътрудници са изкоренили контрабандата, спрели са " пачките с пари ", захвърлили са скъпите лимузини и депутатите идвали на работа в Народното събрание на колело или пешком.

" Явно не разбираме нещо, сътрудници. Че е " естествена " международна и европейска процедура - първият, който завоюва изборите, да няма правото да излъчи кабинет. " Нормално " е да няма право на глас. Защото " умните, красивите, честните " незабавно те назовават " мафия ", настанявайки " наши хора на съответните постове ", означи Тодоров.

" На 9 юни ние не би трябвало просто да излезем и извоюваме победа. А да извоюваме огромна победа. България заслужава прав, явен път напред с номер 22 на изборите ", приключи словото си Живко Тодоров.

И предложения на сцената всички претенденти за евродепутати, както и водачите на листи за българския парламент. Залата ги приветства със мощни овации.

Тодоров даде думата на общинския консултант в Столичния общински съвет и някогашен " млад кмет " на Стара Загора - Георги Георгиев, който е лидер на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в 23-ти столичен регион.

Георги Георгиев прочувствено поздрави родителите си, които са в залата. Посочи, че татко му има дълготраен стаж в енергетиката, както и това, че съвсем всеки в града има родственици, които работят в ТЕЦ-овете в Маришкия басейн. Затова хората в града уважавали труда " с черно под ноктите ".

Георгиев се обърна към присъстващите в залата: " Много съм благополучен, че в родния ми край стартира нашата национална акция. Старозагорци имат един лаф: " Стара Загора е центърът на вселената ". Днес ние демонстрираме ясно, че в центъра на политиката, за запазване на енергийната сигурност и самостоятелност на България главен приоритет на господин Борисов е нашият район. За нас е чест ".

Той благодари персонално на Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ, които съумяха да дадат още една година най-малко живот на ТЕЦ-овете и да обезпечат 400 млн. вложения.

" Няма по какъв начин да не пропуснем хората, които на процедура бяха на косъм да съсипят комплекса, да оставят хиляди семейства без приходи. Хората от " Промяната " евентуално са най-мразени в нашия район. Заради това, че над 50-годишни предприятия бяха напът да бъдат унищожени. Но с помощта на ГЕРБ това не стана ", означи още той.

Георги Георгиев се пошегува, че Борисов персонално го помолил да не се заяжда доста с " Промяната ": " Но няма по какъв начин да се премълчи " неможенето на тези хора, съсипията, която сеят, където и да имат допир до публичен запас ".

След него микрофонът взе Томислав Дончев, лидер на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Габрово.

" Правилно означи Жоро - намираме се в центъра на вселената. И в този център би трябвало да има най-вече сила и най-вече ток - безусловно и преносно ", съобщи той и предизвести присъстващите в залата с шегата: " Не гледайте доста анимационни филми. Защото от гледането на доста анимационни филми може да се помислиш за анимационен воин. "

" Не се тормозете, няма да ви чета морал. Но белким забравихме, че демократичната традиция повелява държавно управление да прави първия, събирайки поддръжка от втория и третия, а не ротации и фалшификации ", посочи Томислав Дончев.

" Отнякъде се появиха крадци на фантазии, цифрови шарлатани. Хората не можеха да си поемат мирис от едната и идната " сензация ". А когато си поеха мирис, видяха, че портфейлите са им празни. Но през днешния ден няма да споделяме обезсърчение. Нас компликации не ни плашат. Имаме проект. Знаем, можем! Правили сме го няколко пъти! ", съобщи Дончев и добави:  " Когато приказваме за цели, единствено след седмица или десетина дни, ние ще представим допълнението към нашата стратегия. Защото ние не се отхвърляме от старите си упоритости и планове. Първият приоритет ВИНАГИ би трябвало да е образованието. Това е най-важната инвестиция, тъй като тя е инвестиция в хората, в нашите деца ", означи още той.

Томислав Дончев акцентира, че повсеместната цифровизация и действителна правосъдна промяна, както и същинска битка с корупцията може да реализира само ГЕРБ: " След три години безпорядък и безвремие, идва време на ред, непоклатимост и ясна посока. Само с ваша помощ може да стане! ".

На сцената бе поканен Росен Желязков.

" Както обичаме да приказваме между тях - има един ръководител. И това е господин Борисов. Уважаеми господин ръководител, след един месец отиваме на избори. Не са следващите избори, а това са изборите. Защото стабилността на Европа зависи от сигурността на границите, процесите на разширение, благоденствието на хората в Европейски Съюз ", означи той.

" Честит празник на Европа! ", съобщи още Желязков и посочи триумфите на България като пълновръстен член на Европейски Съюз.

Той съобщи, че листата на ГЕРБ за ЕНП " демонстрира последователност, резистентност, мъдрост и триумфа на евродепутатите на ГЕРБ досега ". Това са Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел, Асим Адемов. " Благодарим на Алина, на Полина, на Цвети - за това, че вършат нашата листа експертна, почтена и въодушевена ", продължи Росен Желязков.

И даде думата на Мария Габриел.

" Първото обръщение през днешния ден е ясно. Имаме потребност не от каквато и да е победа. А от безапелационна и мощна. И на тези избори ЕНП ще покаже, че за нас Европа е и ще продължи да бъде сигурен и добър дом за хората. А за нас, от ГЕРБ, България е нашият дом. Пет неща ни открояват от другите: Опит, резултати, прагматични цели, полезности и водачество ", съобщи Габриел.

" Ние не сътворяваме страхове. Ние сътворяваме условия за сигурен живот ", посочи Мария Габриел. И уточни, че защитата, битката с миграцията, стабилността на сухопътните граници, самостоятелната енергетика са измежду главните акценти в програмата и бъдещата активност на ГЕРБ.

" Ние имаме прагматични цели. Прагматизъм е да искаш българи още веднъж да е постоянна, Европа да може да се пази, да пази своите граници. Важно е да има европейска тактика по киберсигурност, да се борим с дезионформацията и подправените вести. Сигурността на децата ни в цифровото пространство е наша цел. Прагматизъм е Европа да има амбициозна индустриална политика, която да върви ръка за ръка с нововъведенията ", акцентира Габриел и посочи, че " поддръжката за младежите и фамилиите е основна за ГЕРБ ". " За нас думата семейство е полезност. Радвам се, че ЕНП адресира толкоз ясно две провокации. Най-напред - демографското предизвикателство. За нас от ЕНП в идната Европейска комисия ще е битката със сърдечно-съдовите болести. За нас е значимо здравето на всеки един. И най-после - тематика, която ми е извънредно близка - просвета и културно завещание. Колко значимо е да развиваме културата, тъй като тя е тласък за туризма.

Всичко това - опит, резултати, прагматични цели, с цел да бъде реализирано, има потребност от още две неща - полезности и водачество. За нас полезности са демокрацията, свободата, солидарността, битката с корупцията. А водачеството - ГЕРБ и България е единствено едно - Бойко Борисов ", съобщи Мария Габриел.

Събитието е в Общинската спортна зала и на него участват водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори, претенденти за народни представители и листата с претенденти за Европейски парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР