Искат удължаване на работното време на Синята зона в СофияРаботното

...
Искат удължаване на работното време на Синята зона в СофияРаботното
Коментари Харесай

Искат удължаване на работното време на Синята зона в София

Искат удължение на работното време на Синята зона в София
Работното време на синята зона за платено паркиране в София да се удължи до по-късно. Сега тя работи от 8.30 до 20 ч. в делничните дни и в събота. „ Вечер хора идват с колите си в центъра за спектакъл, ресторант или на пазар. Плащат един-два есемеса и колата стои паркирана до среднощ “, разяснява пред  „ Дневник “зам.-кметът по превоз на Столичната община инж. Илиян Павлов. Така се заемали местата за паркиране на живеещите в центъра.

С удълженото време на синята зона
ще се реши казусът с дефицита на паркоместа и по бул. “Патриарх Евтимий “,
твърди Павлов. Новата организация на придвижване по този бул. и по прилежащите „ Витоша “ и „ Фритьоф Нансен “ провокира митинги на живеещите там, тъй като се притесняват, че внезапно ще намалее броят на паркоместата. Със 140 ще са по-малко съгласно тях, а Павлов показва, че с 50.

„ За мен персонално е наложително увеличението на работното време на зоната, тъй като в този момент е неефективно и най-много пречи на живеещите “, твърди зам.-кметът на столицата. Сега цената в синя зона е 2 лв. на час, а оптималният престой е два часа.
Оспорваният в този момент план за бус лента и две велоалеи по бул. “Патриарх Евтимий “,
с който се понижават паркоместата, е създаден от екипа на предходния кмет Йорданка Фандъкова. Тя персонално го показа на 22 май 2020 година в парка пред НДК дружно с основния проектант на София Здравко Здравков и самостоятелния тогава общински консултант Борис Бонев.

„ Този план не изисква съществени финанси, а посредством него ще се предизвиква пешеходното придвижване, велосипедното, както и ще се прояви преимуществото на градския превоз. В този план е помислено за всички участници в придвижването и той демонстрира нашата визия за превръщането на София в град на хората “, съобщи тогава Фандъкова. Но щом локалните поданици запротестираха, тя незабавно го спря.

Промени в работното време на зоната за платено паркиране стават единствено с утвърждение на Столичния общински съвет. „ Сега преди изборите никоя партия няма да гласоподава да се усилват такси или да се трансформира работно време на синята зона, с цел да не нервира хората “, предвижда Павлов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР