Управляващата коалиция завря. Заедно с ИТН и Демократична България и

...
Управляващата коалиция завря. Заедно с ИТН и Демократична България и
Коментари Харесай

Коалицията завря! И БСП посече Василев за черните списъци

Управляващата коалиция завря. Заедно с Има Такъв Народ и Демократична България и Българска социалистическа партия посече вицепремиера и финансов министър Асен Василев за скандалния законопроект, който планува основаването на два черни национални листата, в които по убеждение на властта ще попадат неуместни хора и компании, а имуществото им ще може да се запорира единствено до донос.

Законът е безусловно недопустим и няма по какъв начин да бъде подсилен, отсече ръководителят на групата на Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред публицисти в Народното събрание.

Проектозаконът е направен във Финансовото министерство. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

 

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от посочени в закона действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Предвижда се да има и Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

Подобен план не е коментиран в съдружен формат, нито в партиите, изясни Свиленски. Няма рационален човек в страната, който да каже " да " на това, което беше оповестено, отсече той.

„ По тематиката Северна Македония няма нещо, което да може да промени позицията на Българска социалистическа партия. Единственото, което може да я промени е осъществяването на контракта от 2017 година, което на този стадий не го означаваме ", акцентира още съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание.

По думите му съдружният съвет се събира всяко седмица, защото има доста настоящи задания, които би трябвало да бъдат коментирани. „ За мен главните тематики са цените, приходите, парламентарната стратегия, това, което би трябвало да решаваме – проблемите на хората. Това са главните проблеми за нас “, уточни социалистът.

Според Свиленски свикването на Консултативен съвет по национална сигурност по отношение на тематиката за Северна Македония е добра концепция. „ Няма проблем той да се събере. Там участват всички служби за сигурност, министри и парламентарни групи, тъй че колкото повече информация бъде предоставена, толкоз по-добре “, счита ръководителят на парламентарната група на левицата и добави, че към Българска социалистическа партия като парламентарна група, към членовете на партията и към обединението не се усеща външен напън по тематиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР