Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на

...
Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Няма желание за диалог за БНБ, но коалицията няма да се разпадне |

Управителят на Българска народна банка е значима позиция, обвързвана с влизането на България в еврозоната. Въпросът е да се седне и да се изговори, само че аз не виждам предпочитание по тази тематика да има разговор.

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " и създател на партия " Волт " Настимир Ананиев пред Българска национална телевизия. 

Той припомни, че по време на гласуването на разпоредбите и процедурата за избор на нов шеф на Българска народна банка от " Продължаваме промяната " са поискали да се удължи периода, с цел да има време за разискване в обединението и ръководещите да излязат с единна кандидатура за поста. От " ИТН " обаче, не са се съгласили на това.

" Коалицията няма да се разпадне ", съобщи депутатът. По думите му всяка една рецензия, която идва против държавното управление, идва от ГЕРБ. Коалицията се пробва да се оправи с всички рецесии, в това число и наследените от ГЕРБ, сподели депутатът от " Продължаваме промяната ".

" Защо отхвърлиха да удължат периода, с цел да излезем с единна кандидатура? Това за господин Каримански детската фантазия ли им е? За мен е значимо да има единна кандидатура в обединението, това може и господин Каримаски да е, само че за какво е това бързане, аз не разбрах - това сътвори напрежение ", сподели Ананиев.

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че българският интерес ще бъде предпазен. Той посочи, че не има вяра министър председателят Кирил Петков да е заречен пред европейските сътрудници период за повдигане на българското несъгласие, тъй като в противоположен случай, това е щяло да се подложи на разискване в обединението.

" Ние сме поискали 4-5 неща от Република Северна Македония и аз съм сигурен, че те ще се случат преди Северна Македония да продължи напред. За нас е значимо нещата, които ние желаеме и са значими за нашия народен интерес, да се случат ", добави Настимир Ананиев.

По думите му е значимо за България да бъде водач в процеса по присъединението към Европейски Съюз на страните от Западните Балкани.

Той разяснява и митингът на строителите в петък пред Народното събрание: " Представете си, че подписваме контракт за 100 лв.. Но Вие вършиме нещо за 1000 лв.. Аз би трябвало ли да Ви платя? Но аз съм страната - всички данъкоплатци. В момента страната е пленник, тъй като би трябвало да вземе решение, само че да отбрани парите на обществото ".

Според него празен чек за един милиард няма по какъв начин да се подпише. 

По тематиката с видеото, оповестено от министъра на културата Атанас Атанасов, Настимир Ананиев съобщи, че Атанасов с изключение на министър е и актьор и проявата му е неразбрана. Той посъветва министъра на културата да съди за клюка всички, които настояват, че е употребявал алкохол или опиати при снимането на клипа: 

" За да приказваш за един човек, би трябвало да го познаваш. Той е сериозен младеж с голям капацитет, само че той също по този начин е и актьор. Не е правилно, че е бил напушен и пийнал. Ние ще обсъдим този проблем. Трябва да се реши по какъв начин да се подходи, тъй като той е изопачен от доста хора. Познавам визията му - почтен човек, некорумпиран, противовес на ръководството на ГЕРБ. За мен той е неразбираем с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър,  може да се дебатира. Но да се приказва, че е бил напушен или пийнал, изобщо няма нищо такова! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР