Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) утвърди финансов ресурс

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) утвърди финансов ресурс
Коментари Харесай

Земеделският фонд отпуска 16 млн. лева за напояване на реколтата

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) утвърди финансов запас в размер до 16 000 000 лева по схемата на държавна помощ „ Помощ в поддръжка на разноски за вода за напояване при развъждане на аграрни култури “ за 2024 г. 

Схемата е създадена според Временната рамка за ограничения за държавна помощ при рецесии и преход в поддръжка на стопанската система след експанзията на Русия против Украйна.

Целта на помощта е поддръжка за аграрни стопани отглеждащи аграрни култури, които по технология на произвеждане изискват напояване, посредством покриване на до 80% от разноските за напояване.

Финансовата поддръжка се дава на аграрни стопани – производители на растениевъдна земеделска продукция, които са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските производители и/или регистрирани по реда на Наредба № 22 от  21.12.2016 година за реда за водене на указател на тютюнопроизводителите и указател на лицата, които имат позволение за изкупуване на недопечен тютюн. Земеделските стопани също по този начин би трябвало да имат подписан контракт за 2024 година с снабдител на услугата „ Доставяне на вода за напояване “.

Максималният интензитет на помощта е до 280 000 евро (547 632 лева.) на дружество с активност в първичното произвеждане на селскостопански артикули, като се взема поради и финансирането по други изключителни помощи, прилагани на съображение Временната рамка.

Предстои Държавна фирма „ Земеделие “, взаимно с способените дирекции в Министерство на земеделието и храните, да изготви инструкции за даване на помощта.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР