Употребата на алкохол причинява освен здравословни проблеми, но и проблеми

...
Употребата на алкохол причинява освен здравословни проблеми, но и проблеми
Коментари Харесай

За всички шофьори! Как се разгражда алкохолът

Употребата на алкохол предизвиква с изключение на здравословни проблеми, само че и проблеми до момента в който караме.Сред най-честите аргументи за ПТП е шофиране в нетрезво положение. Законът изрично го не разрешава и макар наличните други и безвредни варианти за напредване след приложимост на алкохол като такси, градски превоз, услугата drink and drive и така нататък, случаите на водачи с потвърдени рисково високи равнища на алкохол в кръвта зачестяват.

Ако се колебаете дали да се качите зад кормилото, когато сте пийнали алкохол, евентуално се чудите ще регистрира ли апарата вашата бира или пък за какъв брой време се разгражда алкохолът в организма ни, с цел да прецените след какъв брой минути или часа ще може да шофирате безвредно. Тези въпроси обаче евентуално ще останат без съответен и прецизен отговор, който да е правилен при всяка обстановка, условия, алкохол и човек, защото отговорите им зависят от редица фактори.
-->
От какво зависи за какъв брой време се разгражда алкохолът в организма ни? На първо място това е личният ни организъм. Някои обработват по-бързо алкохола от други.

Тегло, пол и здравословното положение неизбежно оказват въздействие върху бързината на разграждане на алкохола в тялото.

 

Някои хронични болести усилват доста времето, належащо да разграждането. Консумирано количество и тип алкохол.

Пол.

Възраст – с придвижване на възрастта се усилва нужното време за преправка на алкохола в тялото.

Някои лекарства, в това число такива, които се купуват без рецепта, могат да усилят времето, нужно за преправка на алкохола.

Времето за разграждане на алкохола зависи и от положението на черния дроб. Проблеми и болести на черния дроб и стомаха затрудняват преправянето на алкохола.

 Наличието на храна в стомаха. Употребата на алкохол на празен корем води до по-бързо напиване и по-дълго култивиране на алкохола.

Скоростта на преправка на алкохола зависи и от неналичието или съществуването на ензими в стомаха, виновни за разграждането на алкохола.

 Някои хора имат стомашни ензими, които разграждат алкохола и по този начин не разрешават част от него да попадне в кръвта. Това евентуално изяснява и за какво някои хора не се напиват по този начин елементарно.

Известно е, че равнищата на този ензим са по-ниски при дамите, както и че са високи при постоянно консумиращите алкохол.

Шофирането след приложимост на алкохол се санкционира със строги закони, като наказванията включват даже отнемане от независимост, защото това е с изключително огромна степен на социална заплаха. Интересно е, че както е належащо време за култивиране на алкохола, по този начин е нужно и време за усвояването му. А за какъв брой време се разгражда алкохолът в организма ни?

Както казахме това зависи от редица особености и фактори. Както и къде търсим алкохола, по какъв начин ревизираме за потреблението му.

В урината да вземем за пример алкохолът може да бъде открит от 12 до 130 часа, в случай че човек е прекалил с употребяваното количество. Чрез потреблението на PEth биомаркер може да се откри дали човек е пил и след цели 14 дни. Алкохолът може да бъде открит от 12 до 24 часа в дъха и в слюнката, а следи от консумация на алкохол се откриват в корените на косата след… 90 дни.  Естествено всичко това не значи, че човешкото тяло не е разградило алкохола и че човек е пийнал след 14 или 90 дни.

Ясно е, че има интервал след използването на алкохол, в който сте пияни, само че какъв брой дълъг е тъкмо той? Колкото повече алкохол сте консумирали и колкото по-силен е той, толкоз повече време ще е нужно на тялото, с цел да преработи алкохола – това е дългият отговор на въпроса „ За какъв брой време се разгражда алкохолът “. А има ли къс отговор? Има ли въпреки всичко точни числа – в минути, часове или дни, които да послужат за някакъв ориентир?

 Алкохолът лишава към 60 до 90 минути, с цел да доближи пикови равнища в кръвта, след което тялото стартира да го разгражда, като в средностатистическия случай са нужни към 4-5 часа, с цел да се освободите от към половината от употребявания алкохол, а съгласно множеството източници ще са ви нужни към 24 часа, т.е. едно денонощие, с цел да сте изцяло сигурни че организмът ви е обработил изцяло алкохолът. Така че, в случай че ще пиете – забравете за всичко, което не би трябвало да правите с алкохол в кръвта през идващите 24 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР