УниКредит Булбанк и Групата на Българска банка за развитие продължават

...
УниКредит Булбанк и Групата на Българска банка за развитие продължават
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк и Групата на Българска банка за развитие в успешно сътрудничество

УниКредит Булбанк и Групата на Българска банка за развиване не престават сполучливото си съдействие Двете институции подписаха гаранционно съглашение за финансиране на бизнеса
Националният гаранционен фонд (НГФ), част от групата на Българска банка за развиване (ББР) и УниКредит Булбанк и подписаха гаранционно съглашение за поддръжка на микро-, дребните и междинни предприятия в страната. Споразумението дава опция за гарантиране на портфейл от капиталови и оборотни заеми в размер на над 200 млн. лева

Гаранционната скица цели да улесни достъпа на компаниите до кредитен запас, като понижи доста условията за поръчителство. Гаранцията от НГФ ще покрива до 50% от размера на новоотпуснатите капиталови и оборотни заеми, като ще добави или замести обезпеченията по тях.
-->
Финансиране ще могат да получат както настоящи предприятия за разгръщане на своята активност, по този начин и започващи компании и такива с къса бизнес история.

Кредитите ще се отпускат в левова и еврова валута, като крайният период за включването им в обезпечения портфейл е 30 юни 2025 г.  

С помощта на гаранционната скица УниКредит Булбанк ще подкрепя създаването и осъществяването на планове, съфинансирани по оперативните стратегии на Европейския съюз. Споразумението предизвиква още построяването на лични ВЕИ за потребностите на бизнеса, като по този метод подкрепя прехода на страната към климатично неутрална стопанска система.

Това е 11-ото подред съглашение сред УниКредит Булбанк и Националния гаранционен фонд. Партньорството на двете институции датира от 2010 година, като досега са подкрепени над 2600 български компании да стартират или да развият своя бизнес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР