Уникално танцово щоу ще изпълни френската трупа Асте този уикенд

...
Уникално танцово щоу ще изпълни френската трупа Асте този уикенд
Коментари Харесай

Френски танцьори играят въздушен балет върху фасада

Уникално танцово щоу ще извърши френската натрупа Асте този уикенд в Пловдив. 30 танцьори ще играят по фасадата на студентско общежитие на Медицинския университет. Спектаклите ще се проведат в блок 1 на ул. „ Царевец “ 2 в петък (14 юни) и събота (15 юни) от 19 часа и в неделя (16 юни) от 12 часа.

Хореографката Аник Шарло описа, че концепцията на танците е да смени гледната точка към града и живота на участниците и феновете и да им даде нова вероятност. Едновременно с танците по фасадата на актьори, вързани с алпийски въжета, ще има рецитали на поетични текстове. В плана се включиха 22 пловдивчани на възраст от 18 до 50 години. Сред тях има студенти, бизнесмени и двама безработни.

Френските танцьори към този момент 60 дни живеят в Европейската столица на културата. „ Искахме да се потопим в метода на живот на пловдивчани “, изясни Аник. През това време тя се е убедила, че българите са танцуващи хора, които живеят с музиката.

За фон на „ Място за битие “ ще послужат 15 прозореца на студентското общежитие. Историята стартира с хора, които са се затворили у дома. След това излизат пред блока и се срещат със своите съседи и последователно се построява общественост.

Шоуто е основано особено за Международното танцово биенале в Лион през 2010 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР