Уникалните аромати на Дейвид Лукас Роелен вече омайват и родните

...
Уникалните аромати на Дейвид Лукас Роелен вече омайват и родните
Коментари Харесай

Световен парфюмерист омайва БГ дами

Уникалните аромати на Дейвид Лукас Роелен към този момент омайват и родните дами. Топ стилистът Митко Дамов изненада БГ ценителите с настоящата селекция на международния парфюмерист, чиито творения са в действителност изцяло ново преживяване.



Дейвид е от дребен град в Западна Германия - на границата с Нидерландия и Белгия. „ Провинцията те прави доста любопитен към света на открито. Хората се оплакват, че на сходни места не се случва нищо. А таман това беше предизвикателство за мен. Исках да потвърдя, че може да създаваш, в случай че го желаеш – това ме стимулира да стартира и парфюмерийния си план. Превърна ме в персона, която се осмелява и поема риск “, споделя Дейвид. Той е единствено на 11, когато основава музика с приятеля на вуйна си. „ С него открих рапа. На 14 станах същински рапър – това продължи някъде до към 20. Харесвам също класическа музика, джаз. Отидох на първото си дръм енд бейс и хаус празненство, когато бях на 15 и оттогава съм огромен почитател на тази музика “, продължава той.

А от по кое време е пристрастеността му към парфюмите? „ Майка ми и вуйна ми постоянно са имали афинитет към ароматите. Помня, че когато бях на 4, фамилията ми не можеше да си разреши сходни удоволствия и мама ме пращаше да й взимам дребните тестерчета, тъй като беше съвсем разорена и нямаше по какъв начин да си купи цялостен флакон. През 2017-а работех в рекламата и отидох в Лондон на посетители при другари. Там изцяло инцидентен събеседник ме запита с какво бих се занимавал, в случай че можех да върша, каквото си желая. Отговорих, че имам две хрумвания за парфюм - Broken Bouquet и Flower Boy. След две минути мъжът сподели, че звучи ужасно и че би трябвало да го посетя в Истанбул - управлявал една от най-големите заводи за парфюми в Европа. 17 минути по-късно резервирах билет за самолета. Заложих всичко на тази карта “, връща лентата Дейвид. Той базира творенията си на персоналните полезности. „ Проектът е доста значим за мен. Представям парфюмите си на корейски, мандарин и арабски. Човек има свободата да се трансформира всеки ден. Промяната е главната мантра. Друга значима част е уважението. Без разговор също не може. Парфюмите ми стигат до Щатите, Азия, Близкия Изток – те са средство за връзка, израз на убеденост. Винаги съм вярвал, че хората допълват парфюмите ми – приключени са, единствено в случай че някой ги носи “, твърди още Дейвид. Той се въодушевява от моменти, от обстановки, от дами, които са превъзмогнали нуждата от неустрашимост, с цел да се изкачат по стълбите на кариерата. „ Това е нещо красиво – да не бъдеш жертва на обществото. Това е посланието ми в Broken Bouquet и Flower Boy “, признава Дейвид, в чиято лаборатория има 4500 бурканчета, от които се раждат още Аmbivalence, Crystal Haze, The Door...  Някои от тях ухаят на сухи билки от Пауло Санто, други на прегоряла захар и дървесни нотки, трети на кориандър... „ The Door пък е мирис, основан за място, което навестявам към този момент десетилетие – един от най-известните клубове в Берлин. Вратите, фейсконтролът, електронната музика, свободата на изложение - парфюмът отразява тъкмо това. Той е опушен, анималистичен, дървесен – като втора кожа, доста секси “, разкрива още секрети Дейвид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР