Уникален начин да отпразнува рождения си ден избра столичния кмет

...
Уникален начин да отпразнува рождения си ден избра столичния кмет
Коментари Харесай

Фандъкова отпразнува рождения си ден в завода за боклук с трапеза от спасени храни

Уникален метод да отпразнува рождения си ден избра столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя предложения основните редактори на водещите медии в завода за отпадък край Горни Богров, а вечерята беше приготвена от избавена от изхвърляне храна.

Интересен бе и подаръкът, който столичният кмет авансово беше поръчала на всеки от гостите си - фиданка или шубрак, които да бъдат засадени в двора на завода.

След като разведе гостите си из завода, който в действителност е впечатляващ с чистотата си, госпожа Фандъкова изясни и какъв е замисъла на вечерята със избавена храна.

Изхвърляме над 670 хиляди т. годишно  храна - този факт ни накара да се включим в акцията за рационално извършване на покупки и понижаване на пилеенето на храна. 10 европейски града, измежду които Лондон, Брюксел, София, Барселона, Осло, Милано, се включихме в акцията под патронажа на кмета на Лондон Mayor of London Садик Хан.

Решението ми да поканя на вечеря със “спасена храна ” представители на водещите националните медии беше подбудено от желанието да притеглим вниманието върху проблем, който можем да решаваме дружно и съм признателна, че одобриха на пръв взор екстравагантната концепция да вечерят в завода за преправка на боклуци на София.

Благодаря на всички, които одобриха предизвикването и дружно с мен, на рождения ми ден, пробваха ястия, приготвени от артикули, които към този момент не бяха задоволително пресни и нямаха търговски тип. Това са храни, които не стигат до продажба и би трябвало да бъдат бракувани. С тях готвиха Лора и Стоян от Бон Апети / Bon Apeti, а те несъмнено знаят по какъв начин да оползотворят всичко, което е останало, тъй че да не хвърляме храна, сподели госпожа Фандъкова.

Волейболистът Владо Николов, който е лице на акцията, пък изиска от публицистите да създадат нужното, че всеки ден най-малко една добра вест да намира място в изданията им.

Партньори в акцията са Credo Bonum Foundation и магазини BILLA, имат максимален размер доставени хранителни боклуци за преправяне в завода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР