Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви в петък, че руският

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви в петък, че руският
Коментари Харесай

Унгария получила гаранции за руския петрол и газ

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи в петък, че съветският му сътрудник Сергей Лавров му е подсигурил продължение на доставките на нефт и газ за унгарската страна.

" Сега още веднъж получих гаранции, удостоверение на гаранции от министър Лавров, че доставките ще продължат в сходство с рамката на договорите ", сподели Сиярто в изявление за ТАСС след среща в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации с съветския министър.

Доставките на украинско зърно за страните от Централна Европа ще унищожат техния селскостопански бранш, съобщи още той. Да не приказваме за нашите фермери, които явно би трябвало да защитим.  Унгария въпреки всичко е подготвена да обезпечи безвъзмезден пренос на украинско зърно през своя територия.

" Но какво ще стане, в случай че те не желаят? Доколкото разбирам, те биха предпочели да популяризират зърно в Централна Европа, само че първичното съглашение за линиите на взаимност не беше за това ", сподели той, като напомни, че съглашението допуска " позволение за пренос на зърно, а не за двустранна търговия ".

Унгарският външен министър заяви, че ще посети Москва на 11 октомври и ще разиска енергийните въпроси.
 Унгария: Дайте гаранции за сигурност на Русия, с цел да има дълготраен мир в Украйна
Унгария: Дайте гаранции за сигурност на Русия, с цел да има дълготраен мир в Украйна

Според Будапеща Украйна не би трябвало да бъде допускана в НАТО

Припомняме, че Унгария, ръководена от Виктор Орбан, е единственият член на Европейски Съюз и НАТО, който към момента поддържа близки връзки с Москва, откакто Русия нахлу в Украйна предходната година.

Унгария към момента получава по-голямата част от своя нефт и природен газ от Русия, като в същото време декларира, че се пробва да диверсифицира източниците на доставки, макар че останалата част от Европейски Съюз значително е спряла съветския импорт.

През юли, Унгария одобри министъра на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко - в държава-членка на Европейски Съюз и НАТО, като Будапеща съобщи, че " желае да резервира информационните канали отворени ".

Унгария бе измежду страните, след 15 септември. 

Също по този начин Унгария разгласи през септември, че за присъединение към НАТО.

От 2018 г.на министерско равнище на НАТО заради изказвания, че Киев дискриминира унгарските етнически малцинства, като лимитира правата им на обучение на родния им език.

Унгарския министър председател, че Западът " би трябвало да подписа договорка с руснаците по отношение на новата архитектура на сигурността , с цел да обезпечи сигурност и суверенитет на Украйна, само че не и участие в НАТО ". Той също по този начин сподели, че

През юни Орбан сподели, че Киев " към този момент не е суверенна страна " и финансово " не съществува ", което провокира яд от украинските управляващи.
 Унгария блокира фонда за дълготрайна поддръжка за Украйна за 20 милиарда евро
Унгария блокира фонда за дълготрайна поддръжка за Украйна за 20 милиарда евро

Условие е изключвнаето на унгарската банка OTP от листата на " спонсори на войната "

Европейски Съюз не съумя да даде зелена светлина за осми транш от военна помощ за Украйна на стойност 500 милиона евро, откакто Унгария блокира изплащането на средствата на съображение, че Киев е определил унгарската банка OTP за интернационален спонсор на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg