Унгарският премиер употреби политическата криза в България за пропутинска пропаганда

...
Унгарският премиер употреби политическата криза в България за пропутинска пропаганда
Коментари Харесай

Орбан в атака! Как употреби България

Унгарският министър председател използва политическата рецесия в България за пропутинска агитация при присъединяване си в постоянната годишна среща с живеещите в Румъния етнически унгарци. В събота той прикани в Байе Туснад в Трансилвания за анулация на глобите против Русия и договаряния за мир в Украйна, главно сред Вашингтон и Москва, а Европейски Съюз да не заема ничия страна, а да застане сред Русия и Украйна.

Изброявайки причините си, Виктор Орбан сподели: " Европа има проблем, стопански проблем, само че и политически, защото държавните управления падат като домино блокчета. От началото на войната паднаха държавните управления на Англия, Италия, България и Естония. А есента още не е настъпила. "

Всъщност той свърза с войната на Русия против Украйна процеси в четири страни, които имат напълно друг генезис

В България правителството бе свалено - най-малко очевидно - не поради глобите или поддръжката за Украйна, а от чисто вътрешни интереси; вотът на съмнение бе поради слаба финансова политика, до момента в който макроикономическото и дългово положение на страната е едно от най-хубавите в Европейски Съюз и дни по-късно в Народното събрание опозиционните партии желаеха близо 1 милиарда лева повече за обществени разноски в бюджета.

Страстите към " националното изменничество " за Македония се обърнаха на 180 градуса с одобряването на така наречен френско предложение за разблокиране на началото на договарянията за еврочленство на Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР