Унгария подписа споразумение с “Газпром” за участие в проекта за

...
Унгария подписа споразумение с “Газпром” за участие в проекта за
Коментари Харесай

Важна новина за „Турски поток“

Унгария подписа съглашение с “Газпром” за присъединяване в плана за газопровод “Турски поток” от който да получава газ в края на 2019 година, съобщи Ройтерс.

Новината пристигна ден преди визитата на US президента Доналд Тръмп в Полша, на която той ще пропагандира за импорт в Източна Европа на полутечен газ от Съединени американски щати. В Полша Тръмп ще има среща с водачи от десетина страни, в това число и Унгария, прецизира в. Труд.

Унгарският външен министър Петер Сиярто, който е на аудиенция в Москва, уточни, че подписаното с “Газпром” съглашение ще усъвършенства енергийната сигурност на страната му.

Сиярто добави, че в диалозите с шефа на съветския газов колос Алексей Милер е контрактувано Унгария да се включи в тръбата. Той твърди, че България и Сърбия към този момент били подписали съглашения с “Газпром”, че финансирането би трябвало да бъде решено до края на 2017 година, разрешителните да се обезпечат до края на 2018 година, с цел да стигне газовата връзка до Унгария в края на 2019 година, като по нея ще се получават до 8 милиарда куб. м газ годишно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР