Унгария, която в понеделник наложи вето на европейския план за

...
Унгария, която в понеделник наложи вето на европейския план за
Коментари Харесай

Орбан: Европа изнудва страните, които се противопоставят на имиграцията

Унгария, която в понеделник наложи несъгласие на европейския проект за икономическо възобновяване, съобщи през днешния ден, че в случай че той бъде признат, няма да има " спънки да бъдат обвързани страните членки с общи механизми за поддръжка на имиграцията ", съобщи Ройтерс.

Европа ще може " да употребява финансови средства, с цел да изнудва страните, които се опълчват на имиграцията ", сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в изказване, оповестено в Туитър. " Нито една процедура, която цели да санкционира страни членки, не би трябвало да бъде въвеждана без справедливи критерии и опция за правна отбрана ", добави той.

Орбан е корав съперник на всеобщата имиграция, която съгласно него размива националната и европейската еднаквост. Брюксел е почнал процедура против Унгария за нарушение на демократичните правила. Бюджетът и средствата за икономическо възобновяване обаче не включват съответни клаузи за имиграцията и съгласно някои политически анализатори изявлението на Орбан има за цел да притегли поддръжката на унгарските гласоподаватели, отбелязва Ройтерс.

През 2019 година европейските фондове представляваха към 4,48 на 100 от брутния вътрешен артикул на Унгария, което е едно от най-високите нива измежду европейските страни. Очаква се Будапеща да получи 16,7 милиарда евентуални заеми и дотации.

Очаква се тематиката да бъде обсъждана на видеоконферентната среща на високо ниво в четвъртък, която публично е отдадена на Covid-19, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР