Юрий С. (71), заподозрян в опита за убийство на Робърт

...
Юрий С. (71), заподозрян в опита за убийство на Робърт
Коментари Харесай

От 25 г. до доживотен затвор чакат нападателя на словашкия премиер, бил горд от деянието си

Юрий С. (71), обвинен в опита за ликвидиране на Робърт Фицо, се твърди, че е подготвял нападението няколко дни, преди да простреля словашкия министър председател в гр. Хандлова през вчерашния ден. Нападателят е упрекнат в опит за ликвидиране. Според локални медии той е изправен пред присъда от 25 години до пожизнен затвор.
Фактът, че е нападнал длъжностно лице поради възмездие, т.е. предпазено от закона лице, ще бъде утежняващо виновността събитие, което може да реши окончателния размер на присъдата. Нападателят е създал пет изстрела, три от които са улучили премиера. Той е превозен с хеликоптер в болничното заведение в Банска Бистрица, където е опериран и положението му е тежко.

Във видео, което се появи в обществените мрежи, обвиненият споделя, че е направил покушението, тъй като не е бил склонен с ходовете на държавното управление на Фицо през предходните месеци. След стрелбата полицията го арестува. Следователите минаха през мястото на престъплението сантиметър по сантиметър. " С 3D скенер те сканираха освен мястото на стрелбата, само че и покрайнината. Около 23 часа предния ден Юрий идва с колата си в града ", оповестява телевизия Markiza. Полицията претърсила колата и, както заяви малкия екран, разкрила в нея мобилния му телефон. След това автомобилът е конфискуван от проверяващите.

Те претърсили и жилищната постройка в Левице, където Юрий С. живеел със брачната половинка си. Полицията отвела дамата на безвредно място за нейна отбрана.

Телевизия " Маркиза ", базирайки се на неназовани източници, разгласи, че Юрий С. е декларирал пред полицията, че е възнамерявал нападението няколко дни авансово. Твърди се, че е възнамерявал да нарани премиера, само че не е желал да го убие. Той е имал законно от 30 години револвера, с който простреля Фицо.

Медиите оповестяват, че не се разкайва и е споделил, че е " горделив " от това, което е направил.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР