Умора, проблеми с апетита и съня – това са най-често

...
Умора, проблеми с апетита и съня – това са най-често
Коментари Харесай

Психолог каза как да се справим с депресията след ваканцията

Умора, проблеми с апетита и съня – това са най-често срещаните признаци, които изпитваме след зареждаща почивка и когато се връщаме още веднъж към ежедневните действия. Това разяснява пред телевизия България он ер организационният и обществен психолог и психотерапевт Ники Марков.

По думите му при връщането от почивка постоянно се стига до поведенчески промени – посягаме към алкохол, цигари и оставаме в леглото по-дълго. " Всички признаци на една меланхолия ", означи Марков.
-->
По думите му раздразнението в такива случаи се появява постоянно, когато нашите потребности не са задоволени.

" Тогава имаме чувството, че нещо не ни е на ред. Не сме склонни да се въздържаме, когато някой направи нещо в прорез с нашите потребности ", добави психологът.

Той уточни, че смяната, която би трябвало да създадем, постоянно идва извън във вътрешността. Марков поучава, когато изпитваме носталгия или липса на възторг, да бъдат положени старания да вършим нещата, които ни носят наслаждение.

" Ако решим, че желаеме да се оправим, следва да пренасочим претърпяното си от предишното към бъдещето и да си сложим цели в работата или персоналния живот, които да ни заредят с сила и предпочитание за работа ", сподели още психотерапевтът.

Според него, в случай че желаеме да живеем пълноценно и да не чакаме идната почивка, по-добре би било да планираме дейностите си по този начин, че естественото всекидневие да ни зарежда и ентусиазира. " Така няма да имаме потребност да чакаме идната почивка, с цел да се усещаме щастливи ", акцентира Марков.

Той предложи и занимаването с действия, които в допълнение носят положителни страсти – занимания с изкуство, грижа за домакински любим, игри, социализация и среща с другари, излизане измежду природата.

" Една от аргументите да изпадаме в това положение е огромната амплитуда сред сивото всекидневие и зареждащите страсти от почивката. Ако всекидневието ни е сиво, обикновено е да има намаляване в прочувствения ни декор ", посочи гостът.

При това състояние е желателно да си дадем временен интервал от ден0два или даже седмица, в която да се приспособяваме, с цел да влезем с плавни обороти в напъните, които поставяме за работа.

Според психотерапевта четиридневната работна седмица може да бъде много ползотворна, в случай че не свързваме работата с отрицателни страсти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР