Улиците в Шанхай отново се изпълниха с автомобили и пешеходци

...
Улиците в Шанхай отново се изпълниха с автомобили и пешеходци
Коментари Харесай

Шанхай започна да се връща към нормалния живот

Улиците в Шанхай още веднъж се извършиха с коли и пешеходци и най-големият китайски град стартира през днешния ден да се връща към естествения живот, откакто строгият двумесечен локдаун, въведен поради ковид, провокира необикновени за мегаполиса митинги, съобщи Асошиейтед прес.

Комитетът на комунистическата партия в Шанхай, най-влиятелният политически орган в града, популяризира в интернет писмо, в което афишира, че локдаунът е постигнал триумф, и благодари на жителите за тяхната " поддръжка и принос ".

Ограничителните ограничения, които засегнаха всекидневието на милиони хора и световните снабдителни вериги, бяха анулирани последователно, отбелязва АП.

Въпреки че пазят твърдолинейната политика за " нула коронавирус " на президента Си Дзинпин, китайските политически водачи, наподобява, признаха публичното неодобрение от рестрикциите. Мнозина възприеха ограниченията като потъпкване на така и така съществено лимитираните си права на персонален живот и на глас в ръководството, отбелязва още АП.

Вчера здравните управляващи разпратиха писмо, в което написа, че се не разрешава " ексцентричната, обикновена и груба стерилизация в закрити пространства ", осъществявана най-вече от необучени екипи в Шанхай и по други места. В резултат на тази процедура бяха нанесени вреди в доста жилища и се появиха известия за обири.

Днес в Шанхай бе възобновена изцяло работата на метрото и автобусния транспорт, като следва да бъдат обновени железопътните връзки с останалата част от Китай. Над половин милион поданици на града с 25 милионно население обаче остават под локдаун или в избрани зони за надзор, защото не престават да се откриват нови инфектирани с ковид.

Правителството споделя, че всички ограничавания последователно ще бъдат анулирани, само че локалните квартални комитети към момента имат обилни пълномощия да постановат от време на време противоречиви и случайни политики, отбелязва АП. В Шанхай, Пекин и други градове отрицателните резултати от Пи Си Ар проби за ковид, направени през последните 48 часа, не престават да бъдат общоприетоо позволение за навестяване на публични мероприятия.

Днес здравните управляващи оповестиха за едвам 15 нови случая на ковид в Шанхай. За съпоставяне, предишния месец те бяха на рекордно ниво от към 20 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР