“Улица Станционна/ Station Street Festival (StationStreet.bg) - е нов летен

...
“Улица Станционна/ Station Street Festival (StationStreet.bg) - е нов летен
Коментари Харесай

“Улица Станционна” - нов шестдневен фестивал започва на 1-ви септември в Пловдив

“Улица Станционна ”/ Station Street Festival (StationStreet.bg) - е нов летен фестивал, който сплотява субкултури и аудитория, които рядко се събират на едно място. Първото издание стартира на 1- ви септември.


Петнадесет български и международни групи и музиканти, видео и настолни игри, показани от известни имена от българския гейминг свят, церемониал на ретро коли и проява на актуален рали тренажор, софтуерни изложби и цифровизирани исторически архиви, архитектурна обиколка и студио онлайн с най-интересните участници от програмата. Всичко това ще се случва в дните от 1-ви до 6-и септември под вековните чинари на историческата централна пловдивска улица “Иван Вазов ”.

Събитията на всяка от датите са целодневни, входът е свободен. Екрани на място и онлайн стрийминг ще предават в действително време атмосферата.

Шест са главните банди, които ще са музикалната кулминационна точка на всяка от фестивалните вечери.

На 1-ви септември на сцената се качва турското сайкъделик пънк трио Lalalar. Официалната премиера на втория им студиен албум е единствено седмица по-късно.

На 2-ри септември е концертът на New Candys - италианската различна и инди рок тайфа от Венеция от дълго време покорява публиката и в Европа, и в Северна Америка.

На 3-ти септември хедлайнер на музикалната стратегия е гръцката група Theodore, която е записвала в именитото лондонско студио Abbey Road - тъкмо както и The Beatles, и Pink Floyd.

На 4-ти септември сцената е за Ethno Venture - българска група, в която свирят Мартин Денев, Стоян Роянов-Яя, Васил Вътев и Младен Димитров. Стилът е микс от модерна електронна музика, NU Jazz, вариации на хип-хоп, български и балкански мелодии и източни бийтове и перкусии.

На 5-и септември - новият музикантски план All Greek To Me ще показа модерни суинг и ча-ча вариации на остарели гръцки фолклорни песни. Аранжиментите са на Димитър Льолев, а с него свирят Николай Лачев, Мартин Ташев, Станислав Арабаджиев, Борис Таслев и Стефан Боранов. Солист е София Главопулу.

На 6-и септември - Ден на Съединението и празник на Пловдив - фестивалът закрива Теодосий Спасов Фолк Квинтет - с виртуозни осъществявания на обичайната българска фолклорна музика с битови принадлежности – дудук, гъдулка, гайда, барабан - в композиция с перкусии и китара.

В дните от 1-ви до 6-и септември ще има още доста музика - с помощта на Tenderbender, Джанго Зе, Блус Трафик, Lea Hide, Fingertone & Malik, Untempered Motion,

Ангел Демирев Акустично Трио, Partikel, на Биг Бенд Пловдив и камерни сформира от пловдивското музикално учебно заведение НУМТИ “Добрин Петков ”.

Пълната стратегия по дни и часове е в формалния уебсайт на “Улица Станционна/ Station Street Festival - https://stationstreet.bg и в страниците на фестивала във Фейсбук и Instagram.

Гейминг събитията стартират на 2-ри септември - с поредност участия в специфичното студио на фестивала с едни от най-известните българи в сектора, не престават с “футбол на маса ” и настолни игри измежду природата, проява на професионален тренажор от прочут играч на виртуална кола, гейминг шампионат. Ще има и ден, отдаден на игрите на 90-те години от предишния век.

На 3 септември ще се организира първият по рода си български Indie Game Showcase. Пълната гейминг стратегия е на същия адрес - https://stationstreet.bg.

В дните на фестивала ще има още дефиле на съкровищата на Ретро Автоклуб Пловдив - на 2-ри септември, както и показване на самостоятелен електромобил - на 5-и септември.

Техническият университет-София, филиал Пловдив, който е сътрудник на “Улица Станционна ”/Station Street Festival, ще покаже част от лабораториите си в Ден на отворените порти на 5-и септември. Пловдивският Клуб Дрон ще показва достиженията си. Два дни по-рано ще има и ревю за роботика.

Народната библиотека “Иван Вазов ” - също сътрудник на фестивала, ще опише за цифровизирания си списък и ще показа някои от най-ценните непокътнати документи.

Партньор на събитията е и НКЖИ.

Събитието се реализира с поддръжката на @Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и Община Пловдив./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР