Украйна възнамерява да преустанови притока на руски газ към Европа

...
Украйна възнамерява да преустанови притока на руски газ към Европа
Коментари Харесай

Войната продължава, Украйна спря руския газ през Луганска област

Украйна има намерение да прекрати притока на съветски газ към Европа през основен директен пункт на фона на известията, че украинските сили са завзели от съветските войски няколко села на север и североизток от Харков - контраатака, която може да е сигнал за смяна в посоката на войната и да заплаши главното нахлуване на Русия. Междувременно американското разузнаване предизвести, че президентът на Русия Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна.

Руският президент се приготвя за нескончаем спор в Украйна и няма да спре с Донбас, предизвести шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс. На чуване в комисия на Сената Хейнс уточни, че Владимир Путин е решен да завземе сухопътен кулоар до Приднестровието в Молдова. Той обаче " се изправя пред противоречие сред упоритостите си и актуалните стандартни военни качества на Русия ", сподели още Хейнс и добави, че съветският президент " евентуално " разчита поддръжката на Съединени американски щати и Европейски Съюз за Украйна да отслабне, защото инфлацията, дефицитът на храни и цените на силата се утежняват.

Американското предизвестие идва на фона на продължаващите яростни боеве на изток, където Русия се пробва да завземе територия. През последните дни обаче украинските войски оповестиха, че са завладяли четири селища на север от Харков. Губернаторът на Луганск Серхий Гайдай сподели, че районът е бил нападнат над 20 пъти през последните 24 часа.

В южния пристанищен град Мариупол съветските сили продължиха офанзивата си против стоманодобивния цех " Азовстал ", където се крият последните бранители на града. Помощник на кмета на града съобщи, че минимум 100 цивилни към момента са блокирани там, както и към 1000 бойци.

Службите за незабавна помощ на Украйна оповестиха, че всички пожари, избухнали вследствие на вчерашните удари на Русия против черноморското пристанище Одеса, са били потушени.

Междувременно украинският оператор на газопреносната мрежа разгласи, че ще спре преноса на съветски природен газ през Луганска област и упрекна за решението си съветските окупатори.

От " Газпром " оповестиха, че предлаганото превключване на спряната част от преноса през станция в следената от Украйна област Суми е механически невероятно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР