Коалиционното правителство на Германия ще се придържа към начертаната си

...
Коалиционното правителство на Германия ще се придържа към начертаната си
Коментари Харесай

Шолц: Военната помощ за Украйна няма да засегне социалната програма на правителството

Коалиционното държавно управление на Германия ще се придържа към начертаната си обществена стратегия и ще съобрази с нея военната помощ за Украйна в договарянията за новия бюджет, които би трябвало да приключат идния месец, съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 в обичайното си годишно лятно изявление за държавната телевизия А Ер Де, представен от Ройтерс.

" Ще отстояваме възгледите си в обществената сфера и ще я развиваме ", сподели ръководителят на най-голямата стопанска система в Европа.

Трите партии в съдружното държавно управление водят договаряния за бюджета, които съгласно Шолц би трябвало да бъдат приключени на 3 юли, преди срещата на върха на НАТО, която стартира на 9 юли в американската столица Вашингтон.

" Аз съм убеден, че ще бъдем в положение да се споразумеем за бюджета през юли ", съобщи канцлерът.

Неговата ляво настроена Германска социалдемократическа партия (ГСДП), ориентираните към бизнеса либерали от Свободната демократическа партия (СДП) и Зелените, които имат представители в държавното управление, търсят единодушие по въпроси като парите за обществени помощи и новите жилищни площи, като в това време сами си постановат правила, ограничаващи държавните заеми, отбелязва Ройтерс.

Запитан дали помощта за Украйна е под въпрос, като се има поради комплицираната обстановка с държавния бюджет, Шолц отговори, че съгласно него " няма вид да се промени нещо в това отношение ".

" Винаги съм бил за проявата на здравомислие и за потреблението на всяка опция за спокойно развиване на обстановката (в Украйна), което не включва капитулация на Украйна ", съобщи канцлерът. Той добави, че държавното управление ще заеме по-твърда позиция по отношение на немските жители, които единствено взимат обществени помощи и отхвърлят да си намерят работа, както и за тези, които са подпомагани от страната и в същото време си обезпечават спомагателни приходи с незаконен труд.

Твърденията, че броят на такива хора в Германия пораства, са част от популистките нападки против настоящето немско държавно управление, показва Ройтерс.

На създадените в Германия при започване на този месец избори за Европейски парламент крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) записа втори резултат с 16 % от гласовете на гласоподавателите, като се подреди след консервативния блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС). За ГСДП на Шолц гласоподаваха едвам 13,9 % от гласоподавателите, което е най-слабият резултат за тази партия в историята на Федерална република Германия след Втората международна война, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да създадем по този начин, че всеки, който е кадърен за работа, да работи ", съобщи Шолц.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР