Украйна спря да използва новия си коридор за зърно в

...
Украйна спря да използва новия си коридор за зърно в
Коментари Харесай

Украйна затвори зърнения коридор в Черно море заради руските самолети

Украйна спря да употребява новия си кулоар за зърно в Черно море заради опасност от съветски военни самолети, оповестява " Ройтерс ".

" Бихме желали да Ви осведомяваме за краткотрайното прекъсване на корабния трафик към и от (пристанищата). Текущата възбрана е в действие на 26 октомври, само че е допустимо да бъде удължена ", осведоми основаната в Киев консултантска компания Barva Invest в " Телеграм ".

Тя добавя, че на процедура прекъсването е в действие към този момент от два дни по разпореждане на армията поради опасност от нараснала интензивност на съветската военна авиация в региона.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че е наредил на съветски военни
 Руски МиГ-31 с „ Кинжал “ патрулират над Черно море
Руски МиГ-31 с „ Кинжал “ патрулират над Черно море

Ще следят и американските самолетоносачи в Средиземно море

През август, пътуващи за африканските и азиатските пазари, в опит да заобиколи блокадата в Черно море, откакто която гарантираше износа на Киев по море по време на войната.

Впоследствие почитан аграрни чиновник посочи, че маршрутът ще се употребява и за експорт на зърно.

Украински чиновници и източници от корабоплаването показват, че до момента над 40 товарни кораба са употребявали коридора и с помощта на самодейността общо 1,5 милиона тона товари са напуснали украинските пристанища.
 50 кораба със зърно потеглят от Украйна
50 кораба със зърно потеглят от Украйна

След основаването на новия експортен кулоар в Черно море

Изнасят се най-вече зърно, маслодайни семена, растителни масла и шротове.

По-рано тази седмица украински селскостопански производители обявиха, че новият маршрут може да разреши експорт на до 2,5 милиона тона храна на месец, което съвсем би компенсирало въздействието на решението на Русия да се откаже от предходното съглашение, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации.

Първият заместник-министър на земеделието Тарас Висоцки заяви през вчерашния ден, че през октомври доставките на зърно през коридора могат да надвишават един милион тона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР