Украйна спечели първата фаза на войната с Русия, въпреки че

...
Украйна спечели първата фаза на войната с Русия, въпреки че
Коментари Харесай

Украйна допусна две трагични грешки във войната срещу Русия

Украйна завоюва първата фаза на войната с Русия, макар че позволи две трагични неточности. Това мнение изрази публичният деятел и доброволец Юрий Касянов, написа " Обозреватель ".

По думите му Украйна е позволила две големи неточности – в Крим и в Чернобилската зона. „ Например беше позволено прекосяването на съветски войски в Чонгар. Там има спънка, беше допустимо да се пази континенталната част на Украйна за доста дълго време, съвсем за неопределен срок. Тогава нещастието в Мариупол нямаше да се случи “, сподели той.

„ Пропуснахме врага и през Чернобилската зона, макар че има веднъж и беше допустимо да победим всички колони, а не да ги пуснем покрай Киев. Разгръщането на войските не беше осъществено в точния момент. Нашите ръководители се успокоиха, че няма да има война, само че се случи “, описа доброволецът. Въпреки тези неточности той уточни, че Украйна е победила в първата фаза на войната.

Победата в първата фаза на войната стана допустима с помощта на героизма на украинските бойци и офицери, счита Касянов. Врагът не съумя да реализира нищо, което искаше. „ Русия не съумя да превземе Киев, не съумя да направи кулоар към Приднестровието и да превземе Одеса. Не съумя даже да превземе Донбас, макар че ѝ се струваше, че това е най-простото нещо, че е задоволително да докара постоянни елементи от Руската федерация там, че това е въпрос на няколко дни и Донбас към този момент е техен. Но не се получи, най-много с помощта на героизма на украинските военни”, сподели той. Украинският доброволец е безапелационен, че украинската войска ще изтласка съветската назад в Русия, а в случай че е належащо, ще я бие и на съветска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР