Украйна ще получи необходимото оръжие от Съединените американски щати и

...
Украйна ще получи необходимото оръжие от Съединените американски щати и
Коментари Харесай

Линдзи Греъм обеща на Украйна да получи ракети ATACMS и да унищожи Кримския мост

Украйна ще получи нужното оръжие от Съединените американски щати и ще може освен да задържи територията си, само че и да окаже предстоящ напън върху руснаците. Това съобщи сенаторът републиканец Линдзи Греъм на брифинг в Киев, предава РБК-Украйна.

" Това се надявам да се случи през 2024 година Америка ще изпрати извънредно нужните оръжия на Украйна и в бъдеще вие ​​ще започнете освен да удържате територия, само че ще окажете напън върху руснаците през 2024 година, че ще получите ATACMS и ще унищожите моста, който свързва Крим с Русия. Искам 2024 година да бъде година на качествено преимущество за украинската войска ", съобщи Греъм.

Сенаторът също по този начин даде обещание, че Украйна ще получи повече снаряди диаметър 155 мм преди края на тази година и изрази вяра, че самолетите F-16 ще бъдат включени във войната тази година.

Освен това Греъм означи значимостта на приемането на законопроекта за готовност.

" Трябва да притеглим нови хора. Така че се надявам, че скоро ще има придвижване по законопроекта за мобилизацията, тъй че през есента да имате повече войски, които да хвърлите в борба “, съобщи сенаторът.

Припомняме, че през днешния ден, 18 март, стана известно, че сенаторът републиканец на Съединени американски щати (САЩ) от Южна Каролина Линдзи Греъм дойде на посещаване в Киев.

Греъм е прочут с дейната си поддръжка за Украйна, неведнъж се е отличавал с апела си да се признае Русия за спонсор на тероризма или с предлагането си към съветските военни да унищожават президента Владимир Путин.

Междувременно от няколко месеца Конгресът на Съединени американски щати не може да утвърди ново финансиране за помощ на Украйна за продължение на доставките на оръжия и други Тази обстановка произтича от различия сред републиканци и демократи по отношение на граничната сигурност, финансирането за което беше включено в пакета благодарение на Украйна, Израел и Тайван.

На 13 февруари Сенатът утвърди този документ. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън обаче отхвърля да подложи законопроекта на гласоподаване. За да влезе в действие, документът би трябвало да бъде утвърден от Камарата на представителите и подписан от президента.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР