Украйна създава чуждестранен легион за доброволци от чужбина, заяви днес

...
Украйна създава чуждестранен легион за доброволци от чужбина, заяви днес
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Престъпните действия на Русия срещу Украйна имат признаците на геноцид

Украйна основава задграничен легион за доброволци от чужбина, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски. " Това ще бъде основно доказателство за вашата поддръжка за страната ни ", посочи Зеленски. Информацията за основаването на задграничния легион бе предадена от украинската осведомителна организация Укринформ, която се базира на канцеларията на Зеленски.

" На украинците им стига мъжеството, с цел да пазят родината си, да пазят Европа и полезностите на цивилизацията, само че това не е просто навлизане на Русия в Украйна, това е начало на война срещу Европа, срещу единството на Европа, срещу главните права на индивида в Европа, срещу всички правила на взаимно битие на континента ", се споделя в послание на украинския президент във връзка основаването на задграничния легион.

Президентът Зеленски се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна: " всички, които желаят да се причислят към отбраната на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се борят един до друг със завоевателите на 21 век ", се споделя в президентското послание.

" В тази връзка, на всички чужденци, които желаят да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и към отбраната на международната сигурност, управлението на Украйна предлага да дойдат и да попълнят редовете на Силите за териториална защита. От чужденците ще бъде образувано настрана поделение - Международен легион за териториална защита на Украйна. За записване в Международния легион и за всички елементи се обръщайте към военните аташета към посолствата на Украйна в страните си ", се показва в обръщението.

Зеленски съобщи през днешния ден, че приветства сформирането на интернационална коалиция от страни, които оказват помощ на Украйна, съобщи Франс прес. " Получаваме оръжия, лекарства, храна, горива, пари. Сформира се мощна интернационална коалиция в поддръжка на Украйна, антивоенна коалиция ", сподели украинският президент във видеозапис, оповестен в обществените мрежи.

Зеленски приветства доставката на оръжия от Германия и Белгия, а също по този начин и постигнатото от европейските водачи съглашение за изключването на съветски банки от системата за интернационалните разплащания СУИФТ. Зеленски изрази особената си благодарност на полския президент Анджей Дуда поради напъните, които той поставя за приемането на Украйна в Европейски Съюз. Освен това украинският водач разкритикува дейностите на Русия в Украйна и ги характеризира като " военни закононарушения ", които наподобяват на геноцид.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР