Украйна поиска още оръжия и още по-тежки санкции срещу Русия,

...
Украйна поиска още оръжия и още по-тежки санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Украйна иска още оръжия и още санкции срещу Русия заради атаката в Краматорск

Украйна изиска още оръжия и още по-тежки наказания против Русия, откакто упрекна съветските сили за ракетната офанзива, която умъртви 52 души на гара в източния град Каматорск, цялостна с дами, деца и възрастни, които бягат от войната. Съединените щати, Европейският съюз и Англия осъдиха нападението.

В нощното си послание през обществените медии президентът на Украйна Володимир Зеленски дефинира офанзивата в Краматорск, в Донецка област, като предумишлено нахлуване против цивилни.

„ Всички водещи страни по света към този момент осъдиха съветската офанзива в Краматорск. Очакваме корав световен отговор на военните закононарушения. Точно като клането в Буча, както и доста други съветски военни закононарушения, ракетният удар в Краматорск би трябвало да бъде част от обвиняванията на арбитражен съд, който непроменяемо ще има. “

Според кмета на града към 4000 души е имало на гарата, когато е нанесен ударът. Според губернатора на региона Павло Кириленско ударът е осъществен с балистична ракета „ Точка У “, която съдържа касетъчни муниции., които са неразрешени с спогодба от 2008 година.

Русия твърди, че сходни ракети има само украинската войска.

Белият дом разгласи, че ще поддържа опитите за следствие на офанзивата в Краматорск, а английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че нападението демонстрира, какъв брой ниско е паднала армията на Путин.

В Макаров, на 50 километра от Киев, бяха открити 132 тела, оповестява „ Украинская истина “, базирайки се на кмета на града. Повечето от телата са открити в всеобщи гробове, други лежащи на улицата.

В южния град Одеса за уикенда е натрапен полицейски час. Той влиза в действие от 9 часа довечера до 6 часа сутринта в понеделник. На хората е неразрешено да излизат от домовете си без особено позволение. Полицейският час беше натрапен след ракетни офанзиви нощес, при които имат жертви.

Въпреки това украинските управляващи настояват, че към момента няма индикации, че съветските сили се готвят за сухопътна интервенция в Одеса.

Руската войска е реорганизирала командването на военните дейности в Украйна и отпред застава нов военачалник, който има опит от бойните дейности в Сирия, заяви Би Би Си. Позовавайки се на неизвестен западен представител, медията твърди, че отпред на нашествието в този момент е военачалник Александър Дворников.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР