Украйна, която планира да се бие с Русия, не може

...
Украйна, която планира да се бие с Русия, не може
Коментари Харесай

След 5-7 дни боеве руският войник ще си измие ботушите в Днепър

Украйна, която възнамерява да се бие с Русия, не може да завоюва войната. Такива са изводите на изданието The National Interest, след осъществен обзор на съветското оръжие, което Украйна не има.
И по този начин, от какво би трябвало да се опасяват генералите от украинските въоръжени сили?
На първо място в рейтинга NI сложи зенитно-ракетната система S-400 Triumph. Комплексът е мощен, кадърен да взема решение две задания по едно и също време - подсилване на зенитната и противоракетната защита. Радарите С-400 откриват въздушни цели на разстояние 600 км, ракетите ги поразяват на разстояние 400 км. В същото време системата включва съоръжение, което разрешава прехващането както на ниско летящи цели, по този начин и на промъкващи се до пето потомство " невидими " самолети.
В украинските Военновъздушни сили не се намират стелт изтребители. Флотът от бойни машини се състои от руски самолети, които към този момент са на четири десетилетия: изтребителите МиГ-29 и Су-27, бомбардировачите Су-24 и ударните самолети Су-25. Общо са към стотина, само че заради утежняването на парка не повече от 50-60% от машините могат да се повдигнат във въздуха.
 Зеленски желае НАТО да форсира приемането на Украйна Зеленски желае НАТО да форсира приемането на Украйна
Украинският президент Владимир Зеленски прикани във вторник НАТО да форсира проекта за участие на страната му, като съобщи, че би трябвало да б...
Поради обстоятелството, че годишното пролетяно време за водач е приблизително 40 часа, не трябва да се чака висок професионализъм. Това беше доказано от военните дейности в Донбас през 2015 година Във връзка с произшествията (унищожени 10 самолета и 11 вертолета) полетите бяха прекъснати, с цел да се избегне цялостната загуба на самолетния парк. Характерно е, че съвсем всички разрушени летателни апарати са унищожени благодарение на ПЗРК и автоматизирано стрелково оръжие.
Така че два дивизиона С-400 са способни да унищожат изцяло всички украински самолети. А системите за електронна война са способни да основат „ непоносими условия “ за украинските самолети. Най-известната от тях е " Красуха-4 ". Но има и други, не по-малко ефикасни „ глушилки ”.
Киев разпорежда огромна вяра на противокорабните ракетни системи „ Нептун “, въоръжени с дозвукова ракета, копирана от съветската Kh-35 и ненапълно осъвременена. Разбира се, при солиден обстрел тези ракети могат да основат избрани проблеми. Украйна обаче няма такава сума. Миналия месец четири пускови установки с по четири ракети бяха въведени в строя на украинските въоръжени сили за пробна употреба. Следователно би било на вятъра да се хабят антеракетите С-400, тъй като ракетната система за ПРО „ Панцир “ и Cub и ракетните системи за Противовъздушна отбрана " Бук " могат да се оправят с тях.
На място е многофункционалният изтребител от потомство Su-35S (4 ++). Както бе упоменато нагоре, украинските изтребители не са в положение да се оправят с този съперник. Тоест надали някой би желал да стартира въздушни битки с тях. Дори и тъй като Су-35С има мощен радар с огромен обсег на разкриване. А ракетите въздух-въздух са най-модерни - както с дребен, междинен, по този начин и с огромен обхват (до 300 км). Ракетите са извънредно маневрени и понасящи огромно претоварване, имат и самонасочващи се глави с огромен предел на захващане на задачата.
Способни ли са украинските системи за Противовъздушна отбрана да се защитят против този аероплан? Е, от време на време се случват всевъзможни занимателни неща. Например в Югославия ракетна система за противовъздушна защита С-200 смъкна „ незабележим “ аероплан. Войната си е война. Въпреки това, общото равнище на украинските оръжия за Противовъздушна отбрана са от 80-те години.
 Столтенберг: НАТО е „ съществено загрижена ” от съветските войски край границата на Украйна Столтенберг: НАТО е „ съществено загрижена ” от съветските войски край границата на Украйна
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи във вторник на украинския водач, че алиансът е " съществено угрижен " по отношение на съветските...
Киев заявява, че разполага с 250 системи за Противовъздушна отбрана С-300. Това надали е по този начин. Най-модерната от тази система за Противовъздушна отбрана S-300PS, стартира да навлиза в употреба през 1982 година В същото време ресурсът на ракетите е 30 година, тъй като с времето горивото стартира да кристализира факелът не е постоянен. Накъде ще летят тези ракети е мъчно да се каже.
Радарите, поддържани от радиотехническите войски, са положителни. Те са напълно нови и имат положителни характерности - в тази област украинската отбранителна промишленост е много способена. Но едно е да видиш въздушна цел, а напълно друго да я свалиш.
Потенциалът за влияние на Су-35С е забележителен. Изтребителят може да носи до 8 тона високоточни ракети въздух-земя и бомби със свободно рухване на 12 твърди точки.
В изискванията на военни дейности в град бойната машина на пехотата БМП-3M (оръдие 100 мм) ще има доста преимущество пред украински сходни оръжия, смята NI. Машината е лека и маневрена, за разлика от украинския БМТ-72, основан въз основата на танка Т-72.
БMT-72 обаче е на доктрина, защото са създадени по-малко от 10 броя. Украинските въоръжени сили употребяват БМП-2, който доста отстъпва на БМП-3M във връзка с огневата мощност, категориите на тежестта са изцяло разнообразни. 
 Ще спрат ли Украйна в Донбас 10 000 съветски доброволци? Ще спрат ли Украйна в Донбас 10 000 съветски доброволци?
Броят на доброволците, искащи да защитят Донбас, се усили през последните дни на фона на обостряне на обстановката в района, включите...
Към съветската бойна техника може да се добави и БМД-4 (бойна машина на десанта), която има същото въоръжение като БМП-3М. Но тя има доста преимущество - плува със скорост 10 км/ч. Това ще бъде доста потребно при прекосяване през Днепър в борбата за Киев.
Руските сили ще имат преимуществото в танкови борби, където NI маркира съветския танк T-90M " Пробив ", който неотдавна беше въведен в употреба. Със сигурност няма доста смисъл да се съпоставя с украински танкове, въпреки към 700 танка да се намират в релативно положително положение, само че те са доста остарели - Т-64 и Т-72 от руските модификации.
Заводът в Харков се опита да направи съвременен танк, от който " московците " би трябвало да се опасяват - това е T-84BM " Oplot ". Украинската танкова промишленост обаче, която през старите руски години произвеждаше хиляди Т-64, в този момент съумя да построи единствено три дузини от „ Оплот ”: има общоприетото въоръжение на руската школа, мощен дизелов мотор, 1200 к.с., добра скорост и подвижност. Активната отбрана е копирана от съветската „ Завеса “, системата за ръководство на огъня е остаряла... Като цяло украинците ненапълно са подобрили прототипа Т-84. Три дузини вземат решение войната единствено в Африка.
Трябва да се каже, че опасността за съветските „ пробиви “ въпреки всичко съществува - това са ПТРК Javelins, с които американците доставят украинците. Изглежда, че те са ефикасни, макар обстоятелството, че президентът Зеленски отхвърли да стреля с този комплекс. Javelin към момента е съществено оръжие, което удря танка от горната страна - в минимум предпазена проекция. Той обаче има нищожен обсег - 2500 метра. Ако дружно с „ Пробивите “ (Т-90М) тръгнат и бойните машини за поддържане на танкове „ Терминатор “, тяхната сигурност доста ще се увеличи.
И най-после, 152-милиметровите самоходни артилерийски опори Msta-S. Украинските въоръжени сили също разполагат с тези гаубици, само че имат единствено 35 броя. В съветската войска има към 8000. Освен това при последната рационализация скорострелността е увеличена до 10 изстрела в минута. Тази бронирана маса не може да бъде спряна. Както и няколко хиляди съветски танка.
 Двама бойци на Киев убити в Източна Украйна Двама бойци на Киев убити в Източна Украйна
Двама украински военнослужещи са били убити от проруски сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, оповестиха украинските вое...
Списъкът на NI обаче изисква продължение с тези типове оръжия, които Украйна няма. Тук е належащо да бъде посочен ОТРК Искандер-М, чиито ракети не могат да бъдат прехванати и които имат доста огромна  бойна глава по отношение на масата и подобаващ унищожителен резултат. Или ракетите „ Калибър “, с които са оборудвани корабите на Черноморския флот. Всъщност те ще долетят до Украйна и от Каспийско море.
Крайбрежните ракетни системи Бал и Бастион, въоръжени с дозвуковите Х-35U и свръхзвуковите „ Оникс ”, имат забележителна огнева мощност.
Стратегическа авиация - Ту-95МС и Ту-160 - също ще може да се включи в бойните дейности. Те ще могат да изстрелват ракети с обсег 5500 км надалеч от украинската граница, която последователно ще се придвижа на север към Киев.
Колко време може да отнеме, до момента в който киевските авантюристи капитулират? Войната с Грузия през 2008 година продължи пет дни. Грузинската войска безспорно беше по-слаба от сегашната украинска. Руската войска от 2008 година обаче въобще не беше толкоз готова, колкото сегашната. И беше по-лошо въоръжена. Така че 5 до 7 дни евентуално ще са задоволителни. Разликата в качеството и количеството на оръжията е прекомерно огромна. И в образованието на военни фрагменти. Основното обаче е в моралната и волева конфигурация.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР