Украйна, Камбоджа и Япония работят по тристранен проект за подпомагане

...
Украйна, Камбоджа и Япония работят по тристранен проект за подпомагане
Коментари Харесай

Украйна, Камбоджа и Япония подготвят съвместен проект

Украйна, Камбоджа и Япония работят по тристранен план за подкрепяне на работата по разминиране в Украйна.

Това сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба по украинската телевизия в петък по време на директно предаване от срещата на върха на АСЕАН в Камбоджа, оповестява Укринформ, базирайки се на пресслужбата на украинското външно министерство.

Кулеба напомни, че като продължение на телефонните диалози сред украинския президент Володимир Зеленски и камбоджанския министър председател Хун Сен, камбоджанският водач го е приел персонално тази седмица в Пном Пен.

„ На нашата среща говорихме по-специално за помощта в разминирането. Работим по взаимен тристранен план за разминиране на украински територии с присъединяване на Камбоджа и Япония. Обсъдихме съответните параметри на този план, кой какво ще прави и какъв е графикът “, сподели Кулеба.

Той добави, че е разискал този план по-подробно на вчерашната среща с вицепремиера на Камбоджа, външния министър Прак Сокхон.

„ Камбоджа инициира този план по наша молба и е подготвена да помогне на Украйна в разминирането, дружно с Япония. В предишното Камбоджа дълго време страдаше от война и има забележителен опит в разминирането. Има съоръжение, тъй че ще я включим в решаването на нашите проблеми “, сподели Кулеба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР