Смятам, че наблюдавахме един логичен процес по избор на председател

...
Смятам, че наблюдавахме един логичен процес по избор на председател
Коментари Харесай

Социолог: Правителство с мандат на ИТН би било арогантност и неразбиране на политическия живот

Смятам, че наблюдавахме един логически развой по желание на ръководител на Народното събрание, това беше една формула, която беше дискутирана още преди провеждането на изборите – ГЕРБ като първа политическа мощ има правото да направи това предложение,  ДПС, с които те бяха декларирали, че имат общи политики, както и Има Такъв Народ, която беше един логически подкрепящ тази формула. Това разяснява пред Euronews социологът от “Алфа Рисърч ” Боряна Димитрова.
Прочетете още
Според нея не е могло да се чака друга формула, с изключение на тази.

За политолога Ирена Тодорова, по-изненадващо е било държанието на Има Такъв Народ, защото по думите ѝ те към този момент са в българския парламент от дълго време.

„ Струваше ми се, че техният антисистемен темперамент е към този момент питомен от парламентаризма и те ще стартират да се демонстрират като една класическа, предвидима политическа партия, която значително си знае и цената и мястото. Това, което Има Такъв Народ прави в последните няколко дни е изкуствено да си подвига цената “, сподели тя.

Според нея озадачаващо е настояването на Има Такъв Народ да получат третия мандат, с който да сформират държавно управление.

„ Изглежда се върви към някакъв сходен сюжет, който буди у мен няколко въпроса – какво би донесло това за Борисов и за Пеевски, да поддържат един подобен кабинет на Има Такъв Народ, и това задоволително изискване ли е за някаква непоклатимост в идната една година. Не е ли по-страшният сюжет този, вместо да отидем на нови избори? “, разяснява още Тодорова.

Според Боряна Димитрова е разумно водещата политическа мощ да бъде ГЕРБ, както при избор на ръководител на Народно събрание, по този начин и при съставяне на държавно управление.

„ Другото е една екзотика, дори бих споделила освен това от това, че не са разбрали къде е мястото им – това е една степен на надменност и на недоумение на политическия живот. Мнението ми е, че до подобен трети мандат надали би се стигнало “, разяснява още Димитрова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР