Украсата на плата може да бъде отделно направена с помощта

...
Украсата на плата може да бъде отделно направена с помощта
Коментари Харесай

Идеи за красиви плата

Украсата на плата може да бъде настрана направена благодарение на зеленчуци или с продуктите, употребявани в платото. Но можете да не добавяте нищо, просто деликатно да подредите продуктите в чинията.

Шунката може да я подредите като фунии –всяко парче навивате деликатно. След това във всяко парче сложете половин краставица, като задачата е да бъде отрязана на дължина.

Друг метод е във към този момент завършените фунии да сложите благодарение на пулверизатор млечна салата. Така ще оформите цвете, след това за ръкохватка може да сложите листа от зелен лук или стръкове магданоз.

За да стане същински ефектно, значимо е да подредите продуктите в платото симетрично. От двата края на чинията сложете еднакъв артикул, след което с всеки идващ артикул слагайте и от двете страни.

 Плата

Можете да си напълните частите шунка с някаква салата – съветска, млечна. После завивате частите като пурички – задачата е да станат не доста високи към 3 – 4 см. Следва да ги наредите в паница – легнали или прави, както ви харесва.

За да станат красиви платата, подреждайте продуктите по цветове. Започнете с един цвят салам, по-късно идващ и така нататък Ако предпочитате да бъдат по-различни платата, наредете ги безредно, само че още веднъж с някаква концепция – шунка в четирите края на платото, от лява на всяко парче идентичен артикул и така нататък

 Плато Зеленчуци

Оформете като осмица палтото – използвайте колбас или някакъв различен салам. След това във вътрешната страна на двата образували сте кръга слагате части кашкавал, шайби яйца, някакъв различен салам и така нататък

Ако употребявате топено сирене на триъгълници, разположете 4 броя – задачата е върховете на сиренето да се допират. След това сред сиренцата може да нередите всевъзможни артикули, които желаете.

С помощта на половин зелка и клечки за зъби, оформете друго плато – нанизвате артикули на клечката, като шишче и забождате върху зелката. Целта е цялата зелка да бъде покрита с спонтанните шишчета, да не се вижда зелката.

Красиво плато се прави и с рибни деликатеси – 4-5 типа риба (веяна, солена, пушена, риба звук от консерва, топло-пушена). За да стане ефектно и неустоимо на тип даже за не толкоз огромни фенове на рибните ястия, наредете в платото измити и подсушени листа от зелена салата.

 Красиво Плато

Върху всяко листо подредете рибата, от горната страна украсете с тънки кръгчета червен лук, дребни и тънки късчета лимон. В средата на платото поставете издълбана питка и напълнена с хайвер, която пък можете да украсите с накълцани черни маслини.

Между листата с риба сложете по една дребна топка масло, поръсена с копър или магданоз. Не забравяйте и препечените филийки самун – дано да бъдат дребни и тънки, а за какво не и кръгли, разпределени по периферията на платото.

Допълнителна декорация са резени лимон, завити на серпантина или като розичка, както и такива, направени от морков. Целта е да има повече цветове, тъй като в случай че в облеклото това е симптом на неприятен усет, в храната шарената порция е приятност за очите и авансово чувство за вкусната храна, която следва да консумираме.

Както е известно храната първо се възприема с очите, след това с носа и най-после с небцето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР